Connect with us

Actualitate

Neînţelegeri între Nicuşor Dan şi PNL Bucureşti, pe tema suspendării PUZ-urilor

Published

on

La nici 24 de ore de la anunţul că intenţionează să suspende PUZ-urile pentru următorii doi ani, primarul general al Capitalei a făcut un pas înapoi. PNL nu a fost de acord cu perioada, aşa că Nicuşor Dan s-a văzut nevoit să o reducă la doar trei luni.

Potrivit Digi24, care citează surse din interiorul organizaţiei PNL Bucureşti, liberalii au luat decizia de a susţine suspendarea PUZ-urilor pentru o perioadă de maximum trei luni. Ei au invocat aspecte de neconstituţionalitate şi au susţinut că nu se pot impune retroactiv decizii ale primăriei. Potrivit PNL Bucureşti, cei care au obţinut deja certificatul de urbanism ar trebui să fie lăsaţi să-şi ducă proiectele la bun sfârşit.

Sursele menţionate au precizat că discuţiile din şedinţa PNL Bucureşti au fost tensionate, iar unii consilieri generali au luat în calcul posibilitatea de a demisiona, dacă Nicuşor Dan ar încerca să forţeze adoptarea proiectului său.

Pentru ca iniţiativa să fie adoptată în Consiliul General, primarul Capitalei are nevoie de 50% plus unul din numărul total de voturi. Potrivit lui Nicuşor Dan, planurile urbanistice zonale din cinci sectoare ale Bucureştiului ar trebui suspendate, deoarece s-ar distruge sute de hectare de spaţiu verde.

,,O spun foarte direct: în ultimii ani, urbanismul din București a fost o golănie, care a costat scump orașul și locuitorii săi. Am hotărât, de aceea, să introduc pe ordinea de zi a ședinței CGMB de vineri proiectele de hotărâre pentru suspendarea pe doi ani a PUZ-urilor de sector din Capitală.„, a scris Nicuşor Dan, miercuri, pe pagina sa de Facebook.

Foto: Nicuşor Dan, Facebook

Copyright © 2019 AT Video Creations