Connect with us

Actualitate

Motivul pentru care a fost ales porcul în cazul transplantului unei inimi la om

Published

on

Cofondatorul Centrului pentru Inovație în Medicină, Dr. Marius Geantă, a vorbit despre cazul pacientului căruia i-a fost transplantată inima unui porc. În plus, medicul a explicat de ce a fost ales porcul și nu alt animal.

Dr. Marius Geantă spune că s-a făcut această alegere pentru că aproximativ șase luni de zile, inima porcului poate să ajungă la dimensiunile necesare pentru transplantul la adult, el crescând foarte repede de la stadiul de embrion.

„În cazul transplantului primei inimi de porc modificate genetic la un pacient care avea nevoie de un transplant au survenit zece astfel de modificări (genetice – n.red.), patru dintre ele vizează blocarea unor gene care sunt implicate în dezvoltarea unui răspuns imun din partea organismului. Fiind blocate, aceste gene nu mai produc proteinele care pot să stimuleze răspunsul imun și să ducă la rejectarea inimii respective. Au mai fost adăugate șase gene de proveniență umană, gene care au un rol în acceptarea inimii de către organismul care îl primește. Acesta este contextul. Primele 48 de ore sunt critice pentru pacient din acest punct de vedere și în general, rejetul post transplant apare în primele două zile. În acest caz, suntem în a cincea zi și lucrurile funcționează bine”, a explicat medicul.

Sursă foto: GreatNews.ro

Copyright © 2019 AT Video Creations