Connect with us

Actualitate

Motive suficiente pentru ca Vlad Voiculescu să-și dea demisia

Published

on

Există o realitate cruntă în România pe care nimeni nu o poate contesta: oamenii mor în spitale din cauza altor motive decât cele pentru care s-au internat. Într-un interval de numai 11 săptămâni, 27 de oameni au ars de vii în spitale: 12 la Piatra Neamț, 1 la Socola, și 14 la Balș, timp în care niciunul dintre miniștrii guvernării de dreapta n-a făcut nimic concret pentru a preveni astfel de tragedii.

Nelu Tătaru și Vlad Voiculescu au ajuns să dea vina unul pe altul și astfel adaugă încă un scandal celor care deja au devenit o obișnuință în această Coaliție a Dreptei.

Fiecare îl acuză pe celălalt de nepăsare si neglijență. Fostul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, reclamă că actualul ministru, Vlad Voiculescu, nici măcar n-a citit raportul făcut după tragedia de la Piatra Neamț, privind starea spitalelor și nici proiectul  OUG care asigură finanțarea cu 50 de milioane de euro a refacerii instalațiilor de gaze medicinale din secțiile ATI.

Acuzele lui Vlad Voiculescu însă nu se limitează doar la Nelu Tătaru. El vorbește despre faptul că nu poate repara ceea ce s-a distrus în 30 de ani. Actualul ministru ar fi credibil dacă ar veni să ne spună ce proiecte a inițiat în anul în care a fost ministrul Sănătății în Guvernul Cioloș, care să fi fost blocate de miniștrii care i-au urmat. Dar, domnia sa nu face asta, motiv pentru care declarațiile acuzatoare sunt lipsite de forță și sună doar a scuză pentru incompetență.

            Ca această funcție nu i se potrivește și că lipsa de viziune și chiar bunăvoință sunt atribute ce-i lipsesc lui Vlad Voiculescu, e lesne de demonstrat.

            Actualul ministru al Sănătății trebuie să-și dea demisia din fruntea Ministerului:

1) pentru că după tragedia de la Institutul Matei Balș a recunoscut că poate face într-o săptămână ceea ce nu a făcut în cele 5 săptămâni înainte de tragedie. A zis că cel mult într-o săptămână va face un protocol special pentru personalul din secțiile în care se tratează pacienți COVID.

2) pentru că în mandatul său au ars 4 spitale și abia după incendiul de la Matei Balș a zis că începe să facă ceva în această privință.

3) pentru că nu a făcut procedurile speciale pentru personalul din secțiile COVID (pe care spune acum că le poate face într-o săptămână) nici măcar după un alt incendiul dintr-un spital suport COVID care a avut loc tot în mandatul său – incendiul din 5 ianuarie  de la pavilionul COVID de la Spitalul din Gătaia, Jud. Timiș. Când a devenit ministru avea pe masă Memoriul Societății Române de ATI în care se spunea că secțiile COVID reprezintă bombe cu ceas din cauza concentrației mari de oxigen.

4) pentru eșecul revoltător din campania de vaccinare care a avut loc în mandatul său: cu blocarea platformei online, cu săritul peste rând, cu turismul vaccinal din cauza proastei alocări a dozelor în teritoriu, cu prioritizarea haotică în care nevulnerabilii s-au vaccinat în număr mai mare decât vulnerabilii.

5) pentru că în mandatul său Ministerul Sănătății s-a autodenunțat că se testează mai puțin și că se raportează mai puține teste pozitive decât ar fi cazul, ceea ce reprezintă o mistificare a realității despre pandemie.

6) pentru că în luna ianuarie 2021, ministrul nu a luat nicio măsură pentru pregătirea testării în unitățile de învățământ sau pentru testarea în masă a profesorilor și elevilor, așa cum au procedat alte state pentru a pregăti redeschiderea școlilor (Ungaria, Austria, Franța, Spania, Germania, Marea Britanie)

Acuzațiile că Vlad Voiculescu are alte interese decât bunul mers al lucrurilor în minister se înmulțesc în fiecare zi și probabil nu va mai dura mult până când ele vor fi dovedite de oamenii bine informați ai sistemului din care și el face parte.

Copyright © 2019 AT Video Creations