Connect with us

Actualitate

Monica Pop: Cum poți ști că un vaccinat nu e bolnav când intră în sala de spectacol?

Published

on

45 Monica Pop, rptv.ro

Medicul oftalmolog Monica Pop nu este convins că decizia autorităților de a permite accesul în sălile de spectacol doar pe baza certificatului de vaccinare este una bună. Cadrul medical susține că ar fi mult mai indicat un test anti-COVID, pentru că cei care se vaccinează pot să se îmbolnăvească chiar și după imunizare. Monica Pop a vorbit, la Realitatea Plus, și despre discriminare în cazul celor care nu se imunizează împotriva SARS-COV-2, uneori din motive ce țin de starea de sănătate.

,,Din punct de vedere medical, vaccinul nu te păzește de boală. Vei face o variantă atenuată a bolii COVID-19. Sunt 25.000 de vaccinați în România care au făcut boala. Și, din păcate, ar fi și 300 și ceva de vaccinați care ar fi decedat. Orice vaccinat poate face boala și o poate și transmite. Scopul meu este unul singur, să nu fie condiționare și discriminare pentru mers la spectacol. Este discriminatoriu și ilegal. Cum poți ști că un vaccinat nu e bolnav când intră în sală? Mai mult, există contraindicații pentru vaccin. Nu a vorbit nimeni despre asta în media. O persoană care nu se poate vaccina din motive medicale nu poate să fie condamnată să nu mai meargă la spectacole.”, a spus Monica Pop, într-o intervenție la Realitatea Plus, în emisiunea ,,100%” cu Laurențiu Botin.

Monica Pop mai spune că testele anti-COVID ar trebui să fie gratuite și că prețul lor este și de 3-4 ori cât un bilet de spectacol.

„De ce e nevoie de certificate de vaccinare la achiziționarea unui bilet de spectacol? Sunt 20 de milioane de oameni în țara asta și doar 3 milioane de vaccinați. Ceilalți 17 milioane nu pot intra la un spectacol? Ar fi mult mai util un test anti-COVID. Dar au oamenii bani? De ce sunt testele cu bani? Pentru cei asigurați, costă testul de 3-4 ori ma mult decât un bilet la un spectacol. Nu mi se pare corectă această presiune care se pune pe oameni. Pentru care motiv se cere certificat de vaccinare la teatru? Eu m-am referit exclusiv la certificatul de vaccinare și la condiționările pe care le aduce acesta. Noi am făcut altfel decât țările din Uniunea Europeană. Sunt perfect de acord cu testul. Să se facă un test de salivă, la intrarea în sala de teatru. Perfect de acord cu testul, dar nu cu certificatul de vaccinare.”, a mai susținut medicul.

Declarațiile sale vin după ce prefectul Capitalei, Alin Stoica, a spus recent că vor fi organizate spectacole-experiment cu sala aproape plină, nu la capacitate de 30%, cu condiția ca participanții să fie vaccinați anti-COVID.

Foto: Facebook Monica Pop

Copyright © 2019 AT Video Creations