Connect with us

Actualitate

Monica Anisie despre deschiderea anului școlar

Published

on

263 de școli vor începe școala conform scenariului roșu iar 4.915 în scenariul galben, conform anunțului făcut de Ministrul Educației, Monica Anisie.

Potrivit Ministerului, 106 cadre didactice sunt spitalizate la nivel național din cauza Covid iar 293 de cadre didactice sunt în carantină, dar își vor desfășura activitatea în sistem online.

De asemenea, sunt 11 judeţe – Harghita, Caraş, Hunedoara, Ialomiţa, Bihor, Vâlcea, Tulcea, Botoşani, Bistriţa Năsăud, Covasna şi Vaslui – unde nu există nicio unitate de învăţământ în scenariul roşu, ele putând să îşi desfăşoare activitatea în scenariul galben sau verde.

Astfel, potrivit ministrului Educației, la momentul acesta, în conformitate cu deciziile comitetelor de urgență, sunt 12.423 unități care funcționează în scenariu verde.

În ceea ce privește tabletele, potrivit Ministerului licitația s-a finalizat pentru cele 3 loturi și va începe livrarea tabletelor.

”Deja am realizat demersurile să reluăm pentru celelalte 6 loturi pentru care nu au existat câștigători. Sunt inițiative locale s-au realizat achiziții și la nivel local, vom realiza o evaluare a acestora să vedem care este necesarul real de tablete”, a informat Ministerul.

Copyright © 2019 AT Video Creations