Connect with us

Stirea zilei

Mobilizare exemplară a diasporei și în Italia, Marea Britanie, Olanda și Belgia

Published

on


Românii din diaspora s-au mobilizat și au luat cu asalt secțiile de votare, exprima votul cu privire la alegerile europarlamentare din 26 mai 2019, dar și cu privire la referendumul organizat de președintele Klaus Johannis, transmite a1.ro.

 Pe Facebook s-au organizat grupuri în care oamenii care pot asigură transportul anunța de unde pleacă și unde se duc să voteze.  Românii au stat la cozi kilometrice încă de la primele ore ale dimineții. 

Conform sursei citate, la ora 13:00, peste 100.000 de români din diaspora și-au exprimat deja dreptul la vot la alegerile europarlamentare 2019 și referendumul pe justiție inițiat de președintele Klaus Iohannis. Potrivit datelor centralizate de către Biroul Electoral Central, cele mai multe voturi exprimate au fost într-o secție de votare din Chișinău – 900 de voturi.

Cozi la Chișinău: Peste 10.000 de cetățeni au votat în Republica Moldova.

În clasamentul celor mai multor votanți se află secția de votare Harrow din Londra, acolo unde și-au exprimat votul peste 720 de români. Urmează secții din Bruxelles – 700, Brent (Londra), Hamburg și Augsburg (Germania) sau Roma.

La alegerile europarlamentare din 2019, în total în aproape 20 de secții de votare și-au exprimat dreptul la vot peste 600 de români în primele ore după deschiderea urmelor.

Mii de oameni au stat la cozi să voteze în Berlin. Potrivit site-ului Biroului Electoral Central în Berlin sunt deschise două secții de vot, acestea fiind printre secțiile din diaspora în care au votat cei mai mulți români. La coadă pentru au votat au stat și românii din în Italia, Marea Britanie, Olanda și Belgia.

Copyright © 2019 AT Video Creations