Connect with us

Actualitate

Ministrul Sănătății anunță erori de raportare în aproape 1.000 de cazuri de decese ale unor pacienţi cu COVID-19. Decesele ar fi fost trecute la rubrica ,,comentarii”

Published

on

65 Ioana Mihaila tvr, rptv.ro

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a declarat miercuri seară că au fost descoperite erori de raportare în aplicaţia CoronaForms în cazul a aproximativ 1.000 de pacienţi cu COVID-19 decedaţi. Datele ar reieși din raportul preliminar primit de la comisia care analizează diferenţele de raportare a deceselor cauzate de noul coronavirus.

,,Am cerut săptămâna trecută un raport preliminar, care mi-a fost înmânat şi care arată că există diferenţe. Nu aş vrea să spun cifre, pentru că aceste diferenţe sunt în continuare analizate. Sunt luate cazurile individual, aşa încât să ne asigurăm că ce apare ca diferenţă este clar confirmat sau infirmat ca deces cauzat de infecţia cu COVID-19, şi aştept un raport în data de 7. Singura cauză care a fost evocată a fost o eroare de raportare în CoronaForms, unde, la rubrica de deces, nu a fost completat, a fost completat decesul la comentarii. Aceasta este o eroare care a apărut în aproximativ 1.000 de cazuri şi a fost singura eroare care a fost raportată de către această comisie.”, a delcarat ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, la postul public de televiziune.

Foto: TVR

Copyright © 2019 AT Video Creations