Connect with us

Actualitate

Ministrul Muncii, Raluca Turcan – promisiuni pentru mineri

Published

on

Sute de mii de mineri de la minele Lonea și Livezeni s-au adunat la sediul Complexului Energetic Hunedoara, ca să își ceară drepturile salariale restante.  De asemenea, zeci de mineri blocați în subteranul minei  Lupeni au amenințat cu greva foamei, dacă revendicările lor nu vor fi rezolvate. În urma negocierilor, ministrul Muncii a anunțat măsurile care se vor lua pentru rezolvarea situației.

,,Astăzi vom aproba o Hotărâre de Guvern prin care vom elabora și prezenta normele de aplicare pentru procedura de realizare a plăților, rezultată din OUG. Vom aloca bani în trei tranșe pentru drepturile salariale restante, după cum urmează: plata salariilor pe trei luni, plata salariilor compensatorii pentru angajații care intră la pensie și, de asemenea, pentru asigurarea transportului spre și de la locul de muncă, precum și tichetele de masă. Am agreat ca aceste plăți în trei tranșe să aibă marele avantaj ca în zilele de 25 și 26 minerii să poată să încaseze drepturile restante și o parte din beneficiile restante, cum sunt tichetele de masă și banii de transport, și un alt mare avantaj al acestei soluții este că toată compania capătă un răgaz de trei luni prin care să se reorganizeze și să prezinte un plan de dezvoltare care să asigure funcționarea pe termen lung” a declarat ministrul Muncii, Raluca Turcan.

Mai mult decât atât, Premierul Florin Cîțu a declarat astăzi, că formula prin care minerii  de la Complexul Energetic Hunedoara încearcă să rezolvă problema salariilor restante ,,nu este cea mai fericită”.

,,Nu voi permite niciodată o mineriadă în mandatul meu”, a declarat Premierul Florin Cîțu.

Copyright © 2019 AT Video Creations