Connect with us

Actualitate

Ministrul Muncii, anunț pentru pensionari. Când cresc pensiile și cum se vor elimina inechitățile

Published

on

Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Marius Budăi, a făcut o serie de precizări despre majorarea pensiilor.

„Cronologia evenimentelor este întâi majorarea și ulterior acel sprijin. Atunci când pui un prag valoric, tot timpul vor fi unii extrem de mulțumiți și alții care vor fi dezamăgiți. Nu poți să implementezi o măsură si noi tot timpul am vorbit să îi ajutăm pe cei cu venituri mici, asta este esența social-democrației. O majorare diferențiată a pensiilor în sistemul nostru de pensii este neconstituțională și atunci trebuie să găsești măsuri.

Putem înlătura aceste inechități aplicând Legea nr. 127. Nu este indexare, este doar o majorare a valorii punctului de pensie. Sistemul nostru de pensii din România este bazat pe punct de pensie și contributivitate și de aceea am fost obligați de realitățile economice. În momentul în care vom ajunge să implementăm în totalitate legea pensiilor, vom ajunge să rezolvăm aceste inechități și să discutam într-adevăr de contributivitate.

Noi trebuie să regândim acest PNRR cu Comisia Eurpeană, pentru ca 9,4% a fost trecut, din punctul meu de vedere, din burtă”, a declarat ministrul Muncii, la Realitatea PLUS

Copyright © 2019 AT Video Creations