Ministrul Finanţelor: Nu ştiu de ce este domnul preşedinte Cîţu atât de îngrijorat, dobânzile sunt stabile

  Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, a declarat joi că nu înțelege îngrijorarea lui Florin Cîţu referitoare la dobânzi, acestea fiind stabile şi chiar mai mici decât în noiembrie 2021.

  „Nu am venit la guvernare într-o exuberanţă că de acum încolo va fi paradis, ceilalţi care au fost la guvernare v-au spus că este fantastic”, a mai afirmat ministrul.

  Acesta declară că în acest moment dobânzile s-au stabilizat deși crescuseră într-un mod accelerat.

  „Nu ştiu de ce este domnul preşedinte Cîţu atât de îngrijorat, dobânzile, în acest moment, în România, sunt stabile. Într-adevăr sunt la un nivel ridicat, pentru că au crescut foarte accelerat, o viteză foarte rapidă de creştere, între ianuarie 2021 şi noiembrie 2021, de la 2,5% la 5,4%, vorbesc de dobânzile la titlurile de stat româneşti. În momentul acesta, dobânzile s-au stabilizat, sunt chiar mai mici şi decât în noiembrie, undeva la 5,36. Nu este o bucurie treaba asta, nu e o scădere foarte mare dar, iată, le-am stabilizat”, a declarat, joi, ministrul Finanţelor.

  Acesta afirmă că inflaţia, care este cea mai mare din ultimii 17 ani a fost lăsată de cei care au fost ”înainte”, însă Guvernul își asuma aceste creșteri și este foarte responsabil pentru modificarea situației.

  „De ce sunt problematice dobânzile? Pentru că, să nu uităm, inflaţia cu care ne confruntăm şi lăsată poate de cei care au fost înaintea noastră şi astăzi sunt îngrijoraţi, este cea mai mare inflaţie din ultimii 17 ani. Dacă nu vrem să ne uităm şi în spate, evident ne îngrijorăm de viitor. Guvernul este foarte responsabil si acţionăm foarte prudent. Absolut toate riscurile privind dobânzile au fost luate în calcul şi prezentate şi în coaliţie şi în Parlament, adoptate de Parlament prin Strategia fiscal bugetară şi Legea plafoanelor anuale, deci nu putem să spunem că este ceva ce a apărut după acest lucru”, a mai declarat Adiran Câciu.

  Articole Similare

  spot_img

  LASĂ UN RĂSPUNS

  TE RUGĂM INTRODU COMENTARIUL AICI
  TE RUGĂM INTRODU NUMELE TĂU AICI