Connect with us

Actualitate

Ministrul Educației nu mai dorește modificarea structurii anului școlar

Ministrul Educației nu mai dorește modificarea structurii anului școlar și trecerea cursurilor în mediul online.

Published

on

Odată cu ocazia revenirii elevilor la clase în 2022, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a explicat că nu mai dorește modificarea structurii anului școlar și trecerea cursurilor în mediul online.

Conform acestuia, „ca ministru al Educației, nu doresc să mai modificăm structura anului școlar. Deja am făcut o modificare, am avut o vacanță forțată, forțată de evoluția epidemiologică […] avem date limită pentru examenele naționale, bacalaureat și evaluarea națională, care nu trebuie să fie schimbate, trebuie să se deruleze în zilele care sunt deja cunoscute de către elevi”.

Ministrul Educației a reiterat că nu se pune problema trecerii în online a școlilor în viitorul apropiat, chiar dacă va exista o creștere a numărului de cazuri,  atâta timp cât nu vor fi cazuri care să necesite spitalizare. Acesta a adus în discuție efectele negative cauzate de trecerea din online ce a marcat 2021, menționând probleme precum „abandon școlar, tubul tulburări socio-emoționale și multe alte efecte grave din cauza perioadei lungi [și din] obligația de predare online”.

Totodată, ministerul Educației intenționează să sporească siguranța elevilor și a personalului didactic din școli. Sorin Cîmpeanu a declarat că directorii școlilor cu rată mică de vaccinare în rândul profesorilor și angajaților vor fi schimbați din funcție, precum și unii inspectori școlari județeni din județele în care rata de vaccinare din școli este mult sub pragul de 60%.

Conform acestuia, „atunci când ai o rată de vaccinare de 50 , 55%, sub 60%, putem să mai găsim explicații, dar atunci când ai o rată de vaccinare, și avem câteva școli cu rata de vaccinare de 10%, acolo este clar că directorul școlii, conducerea școlii, nu a avut o abordare proactivă pentru a încuraja vaccinarea. Ca să nu presupun că au existat și îndemnuri împotriva vaccinării din partea acelor directori”.

Copyright © 2019 AT Video Creations