Connect with us

Actualitate

Ministerul Educaţiei demontează o minciună de presă, acoperită de exprimarea „pe surse”

Published

on

Ministerul Educaţiei a transmis că informaţia potrivit căreia soţia ministrului Lucian Bode ar urma să fie detaşată la Centrul Naţional de Politici şi Evaluare în Educaţie ESTE FALSĂ. Este vorba despre o ştire care a apărut miercuri „pe surse” în mai multe publicaţii online.

„Ministerul Educației infirmă categoric informațiile apărute în mass-media referitoare la angajarea doamnei Karina Bode la Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație (CNPEE). Informația este falsă!
Doamna Karina Bode nu este angajata Ministerului Educației și nici a Centrului Național de Politici și Evaluare în Educație (CNPEE). Nu a fost înregistrată nicio cerere de detașare în interesul învățământului pe numele doamnei Karina Bode.
Pe de altă parte, în sistemul de educație au existat doar anul acesta peste 20.000 de detașări în interesul învățământului. Detașarea este o procedură legală, constituind un drept al oricărui cadru didactic titular.“, a transmis Ministerul Educaţiei, prin intermediul unui comunicat de presă.

Miercuri, mai multe articole de presă au prezentat informaţii „obţinute pe surse” care susţineau că soția ministrului de Interne, educatoarea Karina Bode, ar fi fost detaşată de ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, și ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, la Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație. Potrivit presei, transferul ar fi urmat să fie realizat la 1 septembrie.

Foto: Facebook CNPEE

Copyright © 2019 AT Video Creations