Connect with us

Actualitate

Ministerul Agriculturii ia măsuri anti-secetă

Published

on

Ministerul Agriculturii a alocat 40 de milioane de euro din fonduri europene pentru a subvenționa contractele de asigurare ale fermierilor împotriva secetei.

Efectele încălzirii globale se resimt puternic și în agricultura românească. Fermierilor le este din ce în ce mai greu să se susțină financiar în perioadele de secetă. De aceea Ministerul Agriculturii a alocat 40 de milioane de euro din fonduri europene pentru a subvenționa contractele de asigurare ale fermierilor împotriva secetei. Sesiunea de depunere a cererilor de finanțare va fi deschisă în prima jumătate a lunii mai. Sistemul de irigații vechi va fi prioritizat și regândit, astfel încat suprafețele care nu sunt în zona irigabilă să beneficieze de apă. Se vor reabilita  Bratesul de Sus (Galați), Campia Covurluiului, Terasa Nicolesti Tecuci și Daeni-Ostrov-Peceneaga la Tulcea.

Până la acest moment au fost cheltuite 1.75 de milioane de euro pentru combaterea secetei.

S-au semnat 998 de contracte de finanțare și s-a simplificat semnificativ birocrația, ghidului solicitantului devenind mai accesibil ca înțelegere și procedură.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Copyright © 2019 AT Video Creations