Mila Kunis, actrița născută la Cernăuți, a strâns aproape 7 milioane de dolari pentru refugiații ucraineni

  Starurile de la Hollywood își arată solidaritatea față de poporul ucrainean. Un exemplu demn de urmat este cel al cuplului Ashton Kutcher şi Mila Kunis care au reușit să strângă, până vineri, însemnata sumă de 6,8 milioane de dolari.

  Acești bani au fost adunați la o zi după crearea unei pagini, GoFundMe, prin care au făcut apel la o strângere de fonduri destinate ajutorului umanitar pentru refugiaţii ucraineni, relatează Reuters.

  Mila Kunis, care s-a născut la Cernăuţi, în Ucraina, în 1983, s-a mutat în Statele Unite în 1991.

  „M-am născut la Cernăuți în 1983. Am venit în America în 1991. Întotdeauna m-am considerat americancă. O americancă mândră. Am iubit dintotdeauna țara care a făcut atâtea pentru mine și pentru familia mea. Dar în acest moment n-am fost niciodată mai mândră că sunt ucraineancă. Evenimentele care au loc în Ucraina sunt devastatoare. Nu există nicio explicație pentru un astfel de atac asupra umanității. Strângem fonduri  să sprijinim refugiații și organizațiile umanitare din zona afectată”, a declarat actrița într-un mesaj video postat pe Instagram, în care apare alături de soţul ei Ashton Kutcher (vezi aici postarea).

  La rândul său, Ashton Kutcher a afirmat că fondurile strânse vor fi folosite pentru ajutor umanitar şi pentru ucrainenii afectaţi de invazia Rusiei în Ucraina.

  „Principala provocare în acest moment este de natură logistică. Trebuie să obţinem locuinţe şi să furnizăm provizii şi resurse în zonă. Sunt mai mândru ca niciodată să fiu căsătorit cu o ucraineancă”, a spus Kutcher.

  Cei doi actori au anunţat că vor face o donaţie de 3 milioane de dolari, bani care vor merge în fondul destinat Ucrainei, scopul fiind strângerea sumei de 30 milioane de dolari. Cei doi colaborează în acest demers cu compania de închirieri de locuinţe Airbnb şi cu Flexport.org, care organizează expedieri de ajutor umanitar.

  Fondurile adunate de cei doi, alături de cele oferite de alte persoane, vor fi folosite pentru a transporta ajutoare către centrele de refugiați din Polonia, România, Ungaria, Slovacia și Moldova. În același timp, platforma AirBnB oferă cazare gratis, pe termen limitat, refugiaților din Ucraina.

  „Poporul ucrainean este puternic și curajos, dar puterea și curajul nu înseamnă că nu au nevoie de ajutor. Trebuie să ajutăm oamenii din Ucraina”, a conchis Mila Kunis.

  Sursa foto: hellomagazine.com; Hepta; C Flanigan/ Getty Images

  Articole Similare

  spot_img

  LASĂ UN RĂSPUNS

  TE RUGĂM INTRODU COMENTARIUL AICI
  TE RUGĂM INTRODU NUMELE TĂU AICI