Connect with us

Actualitate

Meritele le sunt, în sfârşit, răsplătite! Primarul Mutu a dublat bursele şcolare. Vezi câţi copii beneficiază de ele

Published

on

Vești bune pentru şcolarii din Sectorul 6 al Capitalei! Cei mai buni elevi care învață în școlile și liceele din sector, precum și cei cu venituri reduse, sunt recompensaţi pentru rezultatele şcolare prin burse şcolare, la care se adaugă şi alte gratificaţii, precum bursa primarului sau ajutorul oferit prin intermediul programului „Şcoală dupa Şcoală”.

La începutul acestui an, președintele Klaus Iohannis a promulgat proiectul pentru modificarea Legii Educației prin care consiliile locale au fost obligate să acorde burse de performanță, de merit, de studiu și de ajutor social elevilor din învățământul preuniversitar. Aceeași modificare stipulează că valoarea minimă a burselor se stabilește anual prin hotărâre a Guvernului.

Aşa cum a promis încă de la începutul acestui an, primarul Gabriel Mutu a reuşit dublarea burselor elevilor în luna februarie, această iniţiativă fiind una dintre priorităţile bugetului pe 2020. Astfel, peste 14.000 de elevi merituoşi au beneficiat de aceste burse. În cifre, numai pentru anul şcolar 2019-2020, pe parcursul demestrului I, însumând o valoare de 3.751.000 de lei, un număr de 11.398 de elevi au primit bursă, iar in semestrul II, 14.371 de elevi le-au putut accesa, în valoare de 12.984.000 lei.

Pentru cei care încă nu ştiu, vreau să le spun faptul că bursele şcolare, fie ele de merit, fie bursa primarului, au fost dublate începând cu luna februarie a acestui an. Dorim stimularea elevilor prin aceste burse, vrem să facem performanţă în educaţie, iar, în ceea ce mă priveşte, mereu voi susţine, prin toate mijloacele, recompensarea elevilor silitori„, a declarat primarul Sectorului 6.

„Şcoală după școală” s-a născut în contextul în care din ce în ce mai multe familii se confruntă cu probleme de organizare a programului copilului după orele de curs. În cadrul programului, copiii au şansa de a socializa, de a desfăşura activităţi menite să le dezvolte abilităţile și creativitatea. Peste 6.500 de elevi din Sectorul 6 sunt deja înscrişi în acest program, în anul școlar 2019 – 2020 , numărul elevilor beneficiari fiind cu 25% mai mare decât la inițierea proiectului.

Prin acest program le oferim copiilor atât o masă caldă, la prânz, cât și supraveghere de către personal calificat, într-un mediu familiar și prietenos. Scad, astfel, riscurile de a sta nesupravegheați acasă sau pe stradă, atunci când părinții sunt la serviciu. S-au înscris, în acest an școlar, 6.700 de elevi și toți vor fi beneficiarii acestui amplu program. Susținem, de asemenea, din bugetul local și plata resursei umane, a profesorilor și a coordonatorilor activităților extra-curriculare, implicați în programul Școala după școală„, a spus primarul Gabriel Mutu, în luna octombrie 2019 când a ajutat la distribuirea preparatelor calde pentru şcolari.

În program s-au înscris 25 dintre cele 40 de școli și licee aflate în Sectorul 6. Programul presupune atât activităţi educative, cât şi activităţi de formare şi dezvoltare a personalităţii elevului. O altă componentă importantă a programului este masa de prânz, servită de către copii în unitatea de învăţământ, sub supraveghere, masă ce constă în hrană caldă, care respectă normele stabilite de nutriționiști.

Este un program pe care anual l-am dezvoltat, astfel încât, tot mai mulţi copii din Sectorul 6 să beneficeze de pe urma sa. Activitățile de tip after-school pe care le desfășurăm în unitățile de învățământ înscrise în program reprezintă, de asemenea, un sprijin pentru familiile cu părinți activi care nu se pot elibera la orele prânzului pentru a duce copiii acasă. Atât porțiile de mâncare, cât și plata orelor suplimentare prestate de profesori, sunt achitate de administrația locală și nu îi costă nimic pe părinți„, a mai declarat Gabriel Mutu.

Copyright © 2019 AT Video Creations