Connect with us

Stirea zilei

Membru CNA, reacţionează după ce Liviu Dragnea a mers a doua oară la Viața Satului: Este cea mai gravă sfidare a legii din partea televiziunii publice

Published

on

Dorina Rusu, membru CNA, reacționează după cea de-a doua apariție la emisiunea Viața Satului de pe TVR, pentru a-și face campanie electorală, relatează paginademedia.ro

„Este cea mai gravă sfidare a legii din partea televiziunii publice”, a spus Dorina Rusu, într-un comunicat de presă, în care menționează că a făcut o autosesizare, la fel ca și în cazul emisiunii de săptămâna trecută în care a participat Liviu Dragnea.

„După ce în Viața satului de duminica trecută, prin prezența în emisiune a lui Liviu Dragnea și a lui Petre Daea,TVR a făcut campanie electorală pentru Partidul Social Democrat fără să marcheze emisiunea ca atare și fără a asigura echidistanta și pluralismul de opinii, încâlcand deliberat legislația electorală, acum revine cu aceeași încălcare, arătând că pentru conducerea TVR nu contează legea, ci slugărcinia fată de șeful partidului de la putere”, a precizat Dorina Rusu.

Aceasta a mai adăugat că conducerea TVR și realizatorii emisiunii „iau legea în bătaie de joc când il invită pe Liviu Dragnea pentru a-și face campanie electorală într-una din emisiunile cu cea mai mare audiență ale postului public”.

„TVR face jocuri politice care o îndepărteaza total de misiunea sa de a servi interesul public și o transformă în instrumentul PSD”, spune Dorina Rusu.

Nu este prima dată cand emsiunea Viața satului este folosită în campania electorală, dar de aceasta dată sfidarea legii depășește orice limită. TVR a redevenit ceea ce era în 1990, când slujea interesele FSN”, a încheiat Dorina Rusu. 

Potrivit Ziare.com, emisiunea Viața Satului cu Dragnea invitat a fst filmată la Poiana Sibiului. 

Comunciatul integral, în continuare: 

Apariția președintelui PSD Liviu Dragnea, pentru a doua oară în aceasta campanie electorală, la emisiunea Viata satului de la TVR, este cea mai gravă sfidare a legii din partea televiziunii publice.

După ce în Viața satului de duminica trecută, prin prezența în emisiune a lui Liviu Dragnea și a lui Petre Daea,TVR a făcut campanie electorală pentru Partidul Social Democrat fără să marcheze emisiunea ca atare și fără a asigura echidistanta și pluralismul de opinii, încâlcand deliberat legislația electorală, acum revine cu aceeași încălcare, arătând că pentru conducerea TVR nu contează legea, ci slugărcinia fată de șeful partidului de la putere.

Conducerea TVR și realizatorii emisiunii iau legea în bătaie de joc când il invită pe Liviu Dragnea pentru a-și face campanie electorală într-una din emisiunile cu cea mai mare audiență ale postului public. TVR face jocuri politice care o îndepărteaza total de misiunea sa de a servi interesul public și o transformă în instrumentul PSD.

Nu este prima dată cand emsiunea Viața satului este folosită în campania electorală, dar de aceasta dată sfidarea legii depășește orice limită. TVR a redevenit ceea ce era în 1990, când slujea interesele FSN.

Am facut autosesizare și săptămana trecută cu privire la această încălcare, acum voi cere să fie adusă în discuție cu prioritate pe ordinea de zi.

Articolele încalcate din Decizia 308 privind regulile de desfăsurare în audiovizual a campaniei electorale pentru alegerile europarlamentare:

Art. 11 – Emisiunile de promovare electorală vor fi identificate ca atare, în cazul posturilor de radio, şi, respectiv, semnalate prin marcajul „promovare electorală”, afişat în mod vizibil pe toată durata difuzării, în cazul posturilor de televiziune.

Art. 12 – (1) În perioada campaniei electorale, candidaţii şi reprezentanţii competitorilor electorali nu pot fi producători, realizatori sau moderatori ai emisiunilor realizate de radiodifuzorii publici şi privaţi.

(2) Candidaţii care deţin funcţii publice pot avea intervenţii în direct sau înregistrate şi în alte emisiuni decât cele prevăzute la art. 7, strict în probleme legate de exercitarea funcţiei lor; în aceste situaţii radiodifuzorii au obligaţia să ia măsuri pentru asigurarea echidistanţei şi a pluralismului de opinii.

Copyright © 2019 AT Video Creations