Medicul Radu Țincu, vaccinat cu trei doze, are COVID-19. Dana Budeanu contraatacă

Medicul Radu Țincu, vaccinat cu trei doze, are COVID-19. Dana Budeanu contraatacă

de F Raluca
0 comment

Într-o emisiune televizată de vineri seară, Radu Țincu, medic ATI la Spitalul Floreasca, a povestit prin Skype că este în carantină după ce a fost testat pozitiv la Sars-CoV-2.

Aici s-a discutat despre importanța măsurilor impuse de autoritățile române și necesitatea certificatului verde în condițiile în care noua variantă Omicron se răspândește alarmant în rândul populației.

În platoul emisiunii s-a aflat și Dana Budeanu care i-a reproșat doctorului (nevinovat fiind) că vaccinații cu trei doze se pot plimba în liniște prin mall-uri, în scenariul în care ar fi bolnavi cu Covid-19 şi nu s-ar testa.

Am și booster. Doar că sunt într-o stare foarte bună, am o stare de spirit foarte bună. M-am testat antigen pentru că aveam simptome, eram puțin răgușit și nas înfundat.

Astăzi am aflat că am COVID. Am fost de gardă azi noapte și de dimineață m-am testat”, a spus dr. Ţincu.

„Și să mă îmbolnăviți și pe mine, de exemplu (n.r – dacă nu s-ar carantina). Ne întâlneam întâmplător și mă îmbolnăveați…”, a afirmat Dana Budeanu, în dialogul dintre cei doi.

Sâmbătă dimineață, medicul ATI a explicat importanța impunerii unor restricții în contextul înmulțirii numărului de cazuri de infecție cu COVID-19, dar și care este rostul adaptării vaccinurilor existente la noile variante ale coronavirusului.

„Doza booster si administrarea ei – lucrul acesta a fost determinat de scăderea eficienței anticorpilor pentru variantele virale. Acum ne puntem întrebarea dacă e nevoie de administrarea unei doze booster cu un alt vaccin sau să schimbăm compozitia vaccinului.

Vă reamintim că acesta nu ar fi primul vaccin care se adaptează variantelor virale. Si cel pentru gripă se adaptează variantelor gripale”, a afirmat Țincu.

Sursa foto: antena3.ro

You may also like

Lasă un comentariu

RPTV - Sursa ta de stiri de incredere.

Copyright © 2023 RPTV