Connect with us

Actualitate

Medicii de familie vor putea face teste ANTIGEN

Published

on

Marți, Guvernul a aprobat o OUG conform căreia medicii de familie aflați în relație contractuală cu casele de asigurări de sănătate vor putea efectua testarea cu teste rapide antigen din proba nazo-faringiană în vederea depistării infecţiei cu SARS-CoV-2, arată un comunicat al Ministerului Sănătății.

Pentru această activitate, medicii vor primi un tarif de 50 de lei/persoană, fiind obligați să raporteze rezultatele în aplicaţia Corona Forms, imediat după efectuarea testării, nu mai târziu de ora 24.00 a zilei respective.

Această activitate se va putea face în cadrul programului de lucru.

Vor beneficia de acest serviciu toate persoanele înscrise pe lista proprie a medicului de familie, eligibile la testare, dar şi persoanele eligibile la testare care nu au un medic de familie sau sunt înscrise pe lista altui medic de familie, la un interval de cel puţin 48 de ore, între două testări succesive.

Persoanele eligibile pentru testare sunt cele suspecte de infectare cu virusul SARS-COV2, prevăzute în Metodologia de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus (COVID-19), elaborată de Institutul Național de Sănătate Publică, care se publică la adresa www.insp.gov.ro şi se actualizează periodic.

Sursa foto: GettyImages

Copyright © 2019 AT Video Creations