Connect with us

Actualitate

Sunt necesare măsuri suplimentare de protecție anti-COVID-19 în București?

Published

on

În București, numărul de infectări este în creștere. Deja se pune problema aplicării unor măsuri suplimentare de protecție împotriva COVID-19.

Despre acest lucru, primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu, vorbește în emisiunea Studio Politic, cu Anca Suciu , la DIGI 24.

„La nivelul măsurilor, după cum bine știm, există o hotărâre a Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, prin care la nivel local, Direcțiile de Sănătate Publică solicită măsuri suplimentare pentru protecția oamenilor. În ceea ce privește Bucureștiului numărul de persoane infectate, raportat la populația acestuia, este foarte mic. Noi ar trebui în primul rând să intervenim și să vorbim mult mai clar despre ceea ce trebuie să facă fiecare individ în parte, și aici mă refer la exemplul personal pe care putem să-l dăm. Eu, atunci când merg în parcuri, pe stradă și stau de vorbă cu oamenii, întotdeauna port mască și mesajul meu pentru cetățeni este foarte clar și vizeză cele 3 măsuri de protecție: distanțarea fizică, purtarea măștii și bineînțeles spălatul pe mâini.” a spus Gabriel Mutu.

În ceea ce privește închiderea teraselor după ora 23:00, primarul sectorului 6 susține că în acest caz este vorba de respectarea unor măsuri atât de clienți cât mai ales de proprietarii localurilor.

„Patronii acestor terase ar trebui să înțeleagă că după ora 23:00, dacă se gândește cineva să transforme terasa în discotecă, în acel moment ei își pierd autorizația de funcționare. Din fericire, la nivelul sectorului 6, noi nu avem asemenea cazuri. Toți proprietarii de terase și localuri publice, au înțeles obligativitatea respectării acestor măsuri și nu avem incidente.” a adăugat Gabriel Mutu.

Despre impunerea măsurii de purtare a măștilor și în spațiile publice, primarul sectorului 6 subliniază faptul că peste 60% din populație nu își permite să achiziționeze măști, pe care să le utilizeze zilnic, astfel că Guvernul ar trebui să asigure măști pentru persoanele care provin din familii vulnerabile.

„Din păcate de 2 luni de zile nu se întâmplă nimic. Astfel, la nivelul sectorului 6, am luat decizia de a le asigura noi,persoanelor defavorizate, aceste măști și în perioada următoare vom demara o procedură și vom achiziționa măști de protecție, care pot fi spălate și refolosite.”a declarat  primarul Mutu.

Un alt punct dezbătut în cadrul emisiunii privește dublarea alocațiilor. Despre acest subiect Gabriel Mutu spune că este o obligație legală pe care guvernul trebuie să o aplice.

„Orice propunere pe care acest guvern o face, nu reprezintă decât o tăiere din drepturile pe care copiii le au. Legea indică și data și valoarea la care trebuie să ajungă aceste alocații. Curtea Constituțională a venit și a consacrat faptul că nu există niciun fel de temei și că guvernul este obligat să aplice măsura neavând voie să întârzie aplicarea acestei prevederi legale.” a mai menționat Gabriel Mutu.

Copyright © 2019 AT Video Creations