Connect with us

Actualitate

Măsuri dure în Grecia: amenzi pentru cei care au peste 60 de ani și nu se vaccinează

Published

on

Persoanele cu vârsta peste 60 de ani care nu se vaccinează anti-Covid vor fi amendate începând din 16 ianuarie cu suma de 100 de euro pe lună, a anunţat guvernul elen, relatează Barrons.

Această decizie a fost luată deoarece „nouă din zece decese cauzate de coronavirus afectează această grupă de vârstă”, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului, Yannis Economou, în cadrul unei conferinţe de presă.

„Șapte din zece persoane intubate aveau peste 60 de ani şi opt din zece nu erau vaccinate”, a mai precizat Yannis Economou.

Pentru a încuraja vaccinarea împotriva COVID-19, premierul grec Kyriakos Mitsotakis declarat că vaccinul va fi obligatoriu pentru cei peste 60 de ani, însă a lăsat termen până pe 16 ianuarie pentru ca persoanele nevaccinate să îşi facă o programare. 

Ministrul Sănătăţii, Thanos Plevris, a anunţat că 50 de centre de testare vor fi instalate în apropiere de tabere ale armatei, pentru a ajuta farmaciile care efectuează aceste teste PCR şi antigen. 

Pandemia de COVID-19 a făcut peste 21.600 de morţi în Grecia, iar rata de mortalitate a crescut brusc de la începutul lunii noiembrie. 

Copyright © 2019 AT Video Creations