Connect with us

Actualitate

Mască doar pentru unii?

Published

on

În ciuda situației pandemice în care planeta noastră se află, președintele României, Klaus Iohannis și-a permis să apară fără mască într-un grup de lideri europeni la Consiliul European.

Situația creeată de președinte vine în paralel cu gestul nesăbuit făcut de deputatul PSD Cătălin Rădulesc, supranumit, mai nou, și ”deputatul mitralieră”. Bineînțeles, în ceaa ce îl privește pe președintele Iohannis, administrația prezidențială a ieșit cu un comunicat în favoarea politicianului prin care se explică că purtarea măștii în acel spațiu era opțională și nu obligatorie.

„În contextul pandemiei de COVID-19, reuniunea Consiliului European s-a desfășurat în condiții maxime de siguranță sanitară, însă purtarea măștii în cadrul ședințelor plenare, cât și în alte formate restrânse, a fost opțională, și nu obligatorie, așa cum s-a putut observa de altfel din înregistrările video și din fotografiile realizate pe durata Consiliului. Cu toate acestea, pe parcursul celor 4 zile și 4 nopți de negocieri intense, Președintele României, la fel ca și alți lideri europeni, a folosit masca de protecție, existând doar unele excepții punctuale, cu durată limitată.”, spune comunicatul administrației prezidențiale.

Alături de Iohannis, tot fără mască apare și liderul francez, Emanuel Macron, premierul danez, Mette Frederiksen, și premierul suedez, Stefan Lovfen, ultimi doi reprezentanți ai ”țărilor frugale”.

Copyright © 2019 AT Video Creations