Connect with us

Actualitate

Marian Vanghelie și fratele său, reținuți pentru 24 de ore. Prejudiciul în dosar – 256 de milioane de lei

Published

on

Marian Vanghelie, fostul primar al Sectorului 5, și fratele său au fost reținuți, conform unor surse judiciare. Ei urmează să fie duși, vineri, în fața judecătorilor cu mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile. Cei doi se află în arestul central al Poliției Capitalei. Dosarul vizează constituire de grup infracţional, trafic de influenţă şi instigare la abuz în serviciu, prejudiciul estimat fiind de peste 256 de milioane lei, a informat DNA.

Marian Vanghelie a ajuns joi la Direcția Națională Anticorupție, după ce procurorii anticorupție au făcut percheziții la domiciliul său. Într-o scurtă declarație dată la sosirea la DNA, fostul edil s-a declarat nevinovat.

Ancheta privește afacerile făcute cu primăria de sector de o firmă a fratelui lui Vanghelie.

Potrivit Realitatea Plus, în dosar este urmărit penal de mai mult timp Leonard Marian Petre, fostul director al Economat Sector 5, societate aflată în subordinea Primăriei Sectorului 5.

Fostul edil a fost condamnat la 11 ani și 8 luni de închisoare pentru corupție de Tribunalul București, dar decizia nu este definitivă.

Marian Vanghelie a declarat că el crede că descinderile au legătură cu cele din 2020, când i-a acuzat pe procurorii DNA de abuz în serviciu.

Vanghelie a fost primar al Sectorului 5 din Capitală în perioada 2000-2015, dar și șef al PSD București.

Copyright © 2019 AT Video Creations