Marea Britanie renunță la restricții

  Anglia a renunţat joi la aproape toate restricţiile antiepidemice aflate încă în vigoare pentru a combate COVID-19.

  După ce a decis să pună capăt, în urmă cu o săptămână, recomandării privind munca la domiciliu pentru persoanele care pot să facă acest lucru, Anglia a renunţat în prezent şi la alte restricţii antiepidemice – printre cele mai uşoare din Europa – introduse în decembrie 2021 în urma creşterii uriaşe a numărului de infectări provocate de varianta Omicron: obligativitatea de purtare a măştii sanitare în interiorul spaţiilor publice şi certificatul de vaccinare pentru evenimentele la care participă un public numeros.

  „Atunci când COVID-19 devine o afecţiune endemică, trebuie să înlocuim obligaţiile legale cu sfaturi şi recomandări”, a subliniat săptămâna trecută Boris Johnson în faţa deputaţilor englezi. Opunându-se anulării obligativităţii privind purtarea măştii sanitare în transportul în comun, primarul Londrei, Sadiq Khan, a anunţat că va menţine această măsură în capitala britanică.

  Apariţia în toamna anului trecut a variantei Omicron, mult mai contagioasă decât Delta, a determinat Guvernul lui Boris Johnson să declanşeze “Planul B”, în pofida opoziţiei exprimate de o parte din majoritatea guvernamentală.

  Acele măsuri aveau scopul de a consolida protejarea populaţiei engleze graţie unei campanii de vaccinare cu doze de booster şi să încerce să îi convingă pe reticenţi să se vaccineze.

  Aproximativ 37 de milioane de doze de vaccinuri anti-COVID-19 au fost astfel administrate, permiţând, potrivit Guvernului, reducerea numărului de cazuri grave şi de spitalizări.

  Articole Similare

  spot_img

  LASĂ UN RĂSPUNS

  TE RUGĂM INTRODU COMENTARIUL AICI
  TE RUGĂM INTRODU NUMELE TĂU AICI