Connect with us

Actualitate

Marea Britanie: Reduceri la călătoriile cu taxiul și la restaurante pentru tinerii care se vaccinează anti-COVID

Published

on

Firmele de livrare de mâncare și taxiuri, inclusiv Uber, Bolt, Deliveroo și Pizza Pilgrims, vor oferi stimulente tinerilor pentru a se vaccina. Ministerul Sănătății a declarat că detaliile privind mai multe parteneriate cu aceste firme vor fi anunțate “în timp util”.

Peste de 68% dintre tinerii cu vârste cuprinse între 18 și 29 de ani din Anglia au avut o primă doză de vaccin anti-Covid, în timp ce peste 72% dintre adulții din Marea Britanie au avut până acum două doze, iar 88,5% au avut una.

Firma Uber va trimite mesaje tuturor utilizatorilor săi în luna august, îndemnându-i să se vaccineze – și va oferi călătorii și mâncare la preț redus reduse pe platforma sa Uber Eats pentru tinerii care se inoculează.

Bolt, o altă firmă de aplicații de taxi, va oferi “credit de călătorie gratuită” centrelor de vaccinare, în timp ce firma de livrare a produselor alimentare Deliveroo va oferi tichete tinerilor care se vaccinează.

Ministerul Sănătății a declarat că alte stimulente ar putea include “vouchere sau coduri de reducere pentru persoanele care participă la site-uri de vaccinare și care fac rezervări prin Serviciul National de Sănătate (NHS), concursuri pe media socială și oferte promoționale pentru restaurante”.

Anunțul celei mai recente inițiative a guvernului în ceea ce privește vaccinarea survine după ce un șir de centre de vaccinare s-au deschis în Anglia în acest weekend – în locuri precum stadionul Turf Moor de la Burnley FC, hipodromul Goodwood lângă Chichester și Festivalul Summer of Love din vestul Londrei în Holland Park.

Un festival de patru zile, cu muzică live și mâncare gratuită, precum și clinici de vaccinare, se desfășoară în Poplar, în estul Londrei, până luni.

Copyright © 2019 AT Video Creations