Connect with us

Actualitate

Marcel Vela, despre starea de alertă

Published

on

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a descris astăzi cum va arăta starea de alertă, care va începe după 15 mai în România.

Starea de alertă, care vine după 2 luni de stare de urgență în România, aduce cu sine relaxări importante ale măsurilor restrictive. Una din posibilități este renunțarea la declarațiile pe proprie răsoundere în afara zonelor carantinate.

„Vor fi toate deplasările în altă zonă, în analiză și, probabil sau aproape sigur, nu vor avea nevoie de acele declarații. Noi ne dorim să nu aibă nimeni nevoie de declarații, în ipoteza în care trendul va fi descendent al cazurilor înregistrate în statistica medicală și vom fi încă două săptămâni la fel de responsabili. Mai sunt două săptămâni până la această decizie și ne dorim toți, din tot sufletul, să nu fie o explozie de cazuri care ar putea să pună în pericol perspectiva optimistă la care ne gândim cu toții: și domnul președinte, și Guvernul, și toți cetățenii. Noi avem în analiză și dorim să nu mai fie declarații pe proprie răspundere decât în zonele carantinate” a declarant Marcel Vela.

Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență este cel care va lua deciziile asupra zonelor de carantinare, în cadrul unei ședințe la care va participa Premierul și care va avea loc în preajma datei de 15 mai. „Ce vom face ca perspectivă după 15 mai, va fi, cu siguranță, să lăsăm persoanele peste 65 ani să poată ieți liber, dar să impunem niște condiții, gen sa poarte mască, să fie o anumită distanță în mijloacele de transport, dacă se duc la serviciu să fie decalat programul, să fie luată temperatura cu termometrul digital”, a adăugat Marcel Vela despre revenirea la normal.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Copyright © 2019 AT Video Creations