Connect with us

Actualitate

Marcel Ciolacu: Nu ati fost în stare să vă asumați nimic, domnule Orban

Published

on

Marcel Ciolacu l-a acuzat pe Ludovic Orban că vrea alegeri pe 27 septembrie, dar nu ştie cum să le organizeze. De asemenea, nici despre începerea şcolilor, guvernul nu are nici cea mai mică idee, spune şeful PSD. De altfel astea au şi fost subiectele pentru care premierul a fost chemat să dea explicaţii în parlament.

Liderul PSD acuză guvernul Orban că, deşi vrea alegeri, cu orice preţ, nu este în stare să le organizeze. Marcel Ciolacu susţine că executivul nu a luat până acum nicio măsură pentru a avea alegeri în siguranţă.

„Ca să fie clar: noi nu ne opunem acestor alegeri, dimpotrivă, e momentul ca românii să vă dea o lecţie. Însă, sunteți în stare să organizaţi alegerile în siguranţă sau veţi îmbolnavi toată România?Domnule Orban, românii trebuie să ştie care este strategia concretă pentru că după alegeri să nu avem un val de înmormântari.
Cum ii veţi încuraja pe români să iasă la vot, ca să nu existe aleşi locali lipsiţi de legitimitate?

Cum vor vota pacienţii cu covid, pentru că dreptul de a alege este fundamental, prevăzut în Constituţie? Cum veţi putea face din şcoli secţii de vot? Cum se va desfăşura exact procesul de votare? Cum veţi dezinfecta ştampilele, cabinetele, urnele sau buletinele de vot? Cum vor fi aleşi preşedinţii de Consilii Judeţene sau Primarul Capitalei dacă o localitate dintr-un judeţ sau un sector al Capitalei este în carantină?”, a declarat Marcel Ciolacu, liderul interimar PSD.

Însa nu doar despre alegeri a fost întrebat Ludovic Orban de la tribuna parlamentului. Marcel Ciolacu l-a acuzat pe premier ca a pasat responsabilitatea începerii cursurilor la cei din teritoriu.

„Mai este doar o lună pana la începerea şcolilior. Aţi pierdut toată vara şi nu aţi făcut nimic. Doar vorbe şi scenarii colorate, iar acum, pentru că n-aţi fost în stare de nimic aţi pasat răspunderea către primari şi către directorii de şcoli. Nici măcar tabletele de care ati facut atata caz n-ati fost în stare să le cumpăraţi. Cum veţi trimite copiii la scoală, cum veţi asigura învăţământul online?”, a mai spus Ciolacu.

Copyright © 2019 AT Video Creations