Connect with us

Actualitate

Marcel Ciolacu: Iohannis şi Guvernul PNL se pregătesc doar de alegeri

Published

on

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, susține că România trebuie să se pregătească cu toate forţele pentru a evita o catastrofă medicală, întărind sistemul medical, secţiile ATI, reorganiznd DSP-urile şi procurând echipamentele şi medicamentele necesare. ”Forţele politice ar trebui să-şi dea mâna pentru a trece peste această perioadă, în schimb, Iohannis şi Guvernul PNL se pregătesc doar de alegeri”, a mai susținut Ciolacu.

”România trebuie să se pregătească cu toate forţele pentru a evita o catastrofă medicală! Întărirea sistemului medical, şi în mod special a secţiilor ATI, procurarea medicamentelor esenţiale, reorganizarea DSP-urilor, regândirea protocoalelor de testare, pregătirea şcolii on-line aşa cum trebuie, distribuirea măştilor către persoanele vulnerabile sunt doar câteva dintre cele mai urgente lucruri. Toate forţele politice ar trebui să-şi dea mâna pentru a trece cu bine peste această perioadă. În schimb, Iohannis şi Guvernul PNL refuză orice dialog constructiv şi se pregătesc doar de alegeri. La fel cum au făcut cu anticipatele şi au pierdut. La fel cum au făcut cu localele şi au pierdut. Totul a fost doar pentru alegeri”, a scris, duminică, pe Facebook, Marcel Ciolacu.

Liderul PSD mai spune că Parlamentul nu are nicio pârghie pentru a interveni și îl acuză pe președintele Iohannis că refuză să promulge legea promovată de pesediști și în baza căreia alegerile din 6 decembrie ar putea fi amânate prin decizie a Legislativului.

”La sfârşitul lui iulie, Parlamentul a votat cu o largă majoritate o lege prin care data alegerilor poate fi stabilită de legislativ, la fel cum s-a întâmplat când s-au amânat alegerile locale. Atunci a fost o decizie bună, acum Iohannis şi PNL au făcut totul pentru a bloca această lege! Au contestat-o la CCR şi au pierdut. Două luni de tergiversări!!! Şi în continuare Iohannis refuză să promulge legea votată de Parlament! Iar până când preşedintele nu va promulga această lege, Parlamentul nu are nicio pârghie legală pentru a evita dezastrul medical spre care ne îndreaptă iresponsabilitatea lui Iohannis şi a Guvernului Său”, a mai scris Ciolacu.

Copyright © 2019 AT Video Creations