Connect with us

Actualitate

Maraton de vaccinare în Capitală! Imunizarea se face fără programare, cu serul produs de Pfizer

Published

on

75 Maraton vaccinare, rptv.ro

Începe maratonul vaccinării anti-Covid-19 în București. Acțiunea are loc la Sala Palatului şi la Biblioteca Naţională din Capitală. Vor participa aproximativ 1.200 de voluntari – medici, asistenţi medicali, rezidenţi şi studenţi medicinişti. Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, va fi unul dintre medicii care vor administra vaccin împotriva SARS-CoV-2 la maratonul organizat în Bucureşti.

Maratonul se desfășoară de vineri, de la ora 16:00, până luni, la ora 08:00. Dintre cei 1.200 de voluntari, 260 sunt medici, 300 asistenţi medicali, 135 de rezidenţi şi 500 de studenţi.

La Sala Palatului vor fi organizate 40 de cabinete de imunizare iar la Biblioteca Naţională – zece cabinete. „Asigurăm o vaccinare timp de 24 de ore din 24 în cele trei zile, cu mici pauze tehnice de curăţenie, în cele două locaţii – la Sala Palatului, unde sunt 40 de cabinete de vaccinare, şi la Biblioteca Naţională, unde sunt zece cabinete. În total, 50 de fluxuri de vaccinare, operate de circa 1.200 de voluntari. Sunt voluntari, nu sunt plătiţi. (…) Evenimentul este sprijinit de Colegiul Medicilor din Bucureşti, de Ordinul Asistenţilor Medicali din Bucureşti, având ajutor de la Primăria Capitalei, prin ASSMB, şi ajutor din partea DSP”, a transmis, miercuri, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”, Viorel Jinga.

,,Vom derula acest eveniment prin două paliere importante: prima, activitatea efectivă de vaccinare, dar, în acelaşi timp, vom face şi activitate de a creşte gradul de informare de către comunitatea medicală din universitatea noastră pentru a lămuri populaţia să se vaccineze, vaccinarea fiind soluţia optimă pentru a depăşi această situaţie epidemiologică în care ne aflăm”, a explicat Viorel Jinga.

Se va organiza un studio video, de la care se vor face transmisiuni live de la Sala Palatului, iar purtători de cuvânt vor fi medici cu experienţă din diferite domenii, care vor susţine latura informaţională a proiectului. De asemenea, vor fi şi momente muzicale de pian şi vioară şi vor fi prezenţi sportivi, artişti, dar şi alte vedete.

Cu ocazia maratonului de vaccinare, circulaţia autobuzelor pe liniile 104, 117, 178, 300, 313 şi 368 va fi extinsă şi pe parcursul nopţii.

Copyright © 2019 AT Video Creations