Connect with us

Actualitate

„MApN a deplasat o echipă mobilă” la Timișoara

Published

on

Ministerul Apărării Naționale anunță că o echipă mobilă s-a deplasat la Timișoara pentru a oferi sprijin în cazul intoxicațiilor provocate de substanțele nocive conținute de produsele de dezinsecție. Autopsiile asupra femeii și a celor doi copii de la Timișoara nu au stabilit legatura directă dintre moartea lor și otrava folosită.

„O echipă mobilă din cadrul Ministerului Apărării Naționale se află, la această oră, la Timișoara, pentru a acorda sprijin autorităților locale în vederea confirmării prezenței unor substanțe chimice toxice industrial, în cazul incidentului de la sfârșitul săptămânii trecute. Cei trei specialiști, membri ai unei echipe de prelevare și identificare a agenților chimici, bacteriologici și radiologici (SIBCRA) din cadrul Centrului de Cercetare Științifică pentru Apărare CBRN și Ecologie din MApN, vor acționa, cu echipamente performante, pentru detecția fosforului remanent din diverși compuși organici și anorganici de la fața locului, precum și pentru verificarea plenitudinii operațiunilor de decontaminare desfășurate până în prezent”, a transmis MApN într-un comunicat.

„Rezultatele măsurătorilor vor fi transmise autorităților competente în vederea finalizării anchetei. Intervenția echipei SIBCRA la Timișoara s-a făcut în urma solicitării transmise ministrului Apărării Naționale de inspectorul general al Poliției Române”, precizează MApN.

Testele toxicologice vor stabili abia peste o lună dacă otrava pentru șobolani a răpus-o pe mama de 29 de ani, pe fiul ei de trei ani și un bebeluș de nouă zile din vecini.

Suspiciunea este a unei intoxicații cu un agent toxic extrem de puternic, din categoria celor mai puternice toxice, a declarat Alexandra Enache, director IML Timiș.

Copyright © 2019 AT Video Creations