Connect with us

Actualitate

Managerul Institutului ,,Marius Nasta”: Un pacient cu COVID-19 are 10 lei pe zi pentru 3 mese. Spitalele trebuie să primească mai mulţi bani pentru hrana acestora

Published

on

Managerul Institutului de Pneumoftiziologie ,,Marius Nasta” susţine că trebuie identificate soluţii pentru ca spitalele să primească mai mulţi bani pentru hrana pacienţilor. Beatrice Mahler afirmă că bolnavilor internaţi cu COVID-19 li se alocă, pentru cele 3 mese zilnice, câte 10 lei, pentru cei cu regim comun.

,,Am văzut în spațiul public diverse discuții despre câți bani sunt alocați pentru alocația de hrană a fiecarui bolnav. Consider că și la noi, la Institutul ,,Marius Nasta”, costurile celor trei mese zilnice sunt din păcate extrem de reduse conform alocării bugetare (HG 851/2018), adică a banilor pe care noi ca spital îi primim pentru a asigura mâncarea pacienților. Un pacient bolnav de COVID-19 are alocat astăzi pentru cele 3 mese, fix 10 lei / zi regim comun, 15 lei / zi pentru pacientul care are și diabet zaharat sau 16 lei / zi pentru pacientul cu tuberculoză.”, a scris Beatrice Mahler pe Facebook.

Managerul de la ,,Marius Nasta” consideră că această sumă este mult sub nevoia reală.

,,La Institutul ,,Marius Nasta” avem bucătăria proprie, cu personal propriu, o infrastructură pe care am modernizat-o, şi măcar astfel din acest punct de vedere putem să ne gospodărim cât mai eficient conform banilor alocaţi. Deşi la ,,Marius Nasta” suntem la limita superioară de calcul a hranei alocate zilnic, da, din păcate alocaţia pentru hrana zilnică, din perspectiva mea, este insuficientă, mult sub nevoia reală a unui pacient bolnav de COVID şi nu numai!”, a adăugat Mahler.

,,Trebuie găsite soluții astfel ca spitalele să primescă mai mulți bani pentru hrana pacienților, iar noi în spitale tot timpul să avem în vedere că atât calitatea, cât și cantitatea să fie în acord nevoia pacientului.”, a completat managerului Institutului ,,Marius Nasta”, în postarea pe reţeaua de socializare.

Copyright © 2019 AT Video Creations