Connect with us

Actualitate

Malta este prima țară din UE care a ajuns la imunizare colectivă împotriva Covid-19. 70% din populație, vaccinată cu cel puțin o doză

Published

on

255 Malta rptv.ro

Malta a reușit să vaccineze 70% din populaţia adultă cu cel puţin prima doză de ser anti-COVID-19 și a devenit, astfel, prima ţară din UE care atinge aşa-numita imunitate colectivă. Purtarea măștii nu va mai fi obligatorie de la 1 iunie pe plajă și de la 1 iulie în spații deschise, a transmis ministrul maltez al Sănătăţii, Chris Fearne, citat de Reuters.

Malta a avut, în medie, trei noi cazuri de COVID-19 zilnice în ultima săptămână, cu o rată a pozitivării testelor de numai 0,2%. Dacă ritmul infectărilor rămâne scăzut, maltezii vor scăpa de mască la datele prezentate.

Restricţiile privind funcţionarea sălilor de fitness şi a bazinelor de înot au fost ridicate începând de luni, iar restaurantele pot rămâne deschise până la miezul nopţii, faţă de ora 17:00, cum era până în prezent.

În Malta, 42% din populaţia adultă a primit şi a doua doză de vaccin. Aici, imunizarea este deschisă pentru rezidenţii cu vârste de peste 16 ani. Copiii de cel puţin 12 ani urmează să fie vaccinaţi de îndată ce autorităţile sanitare europene vor aproba vaccinurile anti-COVID-19 şi pentru această categorie de vârstă.

Foto: Facebook Malta

Copyright © 2019 AT Video Creations