Connect with us

Actualitate

Mall-urile, restaurantele cafenelele și barurile rămân închise

Published

on

Premierul Ludovic Orban a anunțat că după 15 mai mall-urile, restaurantele, cafenelele și barurile rămân închise. Celelalte activități comerciale se reiau.

„Vom deschide comerţul, sigur cu excepţia mall-urilor, dar comerţul va fi deschis. Şi e important că se deschide comerţul, că oamenii pot să cumpere şi atunci existând cumpărare va creşte producţia, va fi un stimulent pentru reluarea producţiei în anumite ramuri sau pentru readucerea producţiei la nivelul anterior. Sunt măsuri, libertatea de circulaţie în interiorul localităţii cu siguranţă va afecta favorabil companiile care comercializează combustibili, pentru că o să crească consumul. De asemenea, şi reluarea frizeriilor, coafoarelor, cabinetelor stomatologice şi astea sunt activităţi care vor permite revenirea la normalitate din punct de vedere economic”, a declarant Orban în conferință de presă.

Deși activitatea hotelieră se reia, restaurantele rămân închise. ” După data de 15 mai, pe baza evaluărilor pe care le avem în momentul de faţă, nu se vor deschide restaurantele, cafenelele şi barurile, nici din spaţii închise, nici din spaţii deschise. În funcţie de evoluţia epidemiei, în funcţie şi de evoluţia condiţiilor meteorologice, nu excludem posibilitatea ca cele în spaţii deschise, în anumite condiţii, să le deschidem la 1 iunie, la 15 iunie, că sezonul, hai să fim cinstiţi, sezonul de vară începe cam în jurul datei de 15 iunie şi în realitate după 1 iulie merg oamenii foarte serios. Deci nu excludem varianta asta, e adevărat, riscul epidemiologic în spaţii deschise pentru restaurante, cafenele este mai mic, dar şi aici trebuie să ţinem cont că există un risc şi să luăm măsurile de protecţie pentru a reduce riscul de răspândire”, a adăugat Premierul.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Copyright © 2019 AT Video Creations