Connect with us

Actualitate

Maercel Vela, reorganizare regională, nu jedețeană

Published

on

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunțat luni că în această săptămână va fi realizat planul de reorganizare a Poliției Române în urma consultării cu structurile ministerului. Vela a spus că toate armele ministerului trebuie să trimită propunerile proprii de reorganizare până marți.

Marcel Vela a spus că Jandarmeria a transmis deja propria versiune de reorganizare și ”e de acord să copieze modelul Poliției de Frontieră”, care are doar cinci inspectorate regionale, în locul a 40 de inspectorate județene.

Ministrul nu a vrut să spună care este poziția sa legată de reorganizarea Poliției ”pentru a nu influența punctele de vedere transmise la minister”, dar a spus că organziarea pe inspectorate regionale în locul celor județene ar facilita comunicarea cu ministerul și ar duce la economii substanțiale, pentru că ”se reduc anumite posturi de conducere cu salarii foarte mari”.

Vela a mai anunțat controale în toată țara după ce s-a aflat că la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dolj sunt peste 100 de angajați care sunt rude.

Copyright © 2019 AT Video Creations