Connect with us

Actualitate

Măcel în Herăstrău: 300 de copaci tăiați pentru o nouă cârciumă

Published

on

Sute de copaci sănătoși au fost tăiați în Parcul Herăstrău, afirmă Fundația Eco-Civica. Ministrul Mediului, Costel Alexe, anunță că va trimite Garda Forestieră.

„Imaginile prezentate nu sunt din Pădurea Băneasa, sau alte zone împădurite, ci din Parcul Herăstrău!!! Ele sunt surprinse de colegii de la Grupul Civic Aviatorilor în data de 4 Februarie 2020. Un adevărat măcel. Se taie ca-n codru într-un parc monument istoric!!! Au fost solicitate tăierea a aprox. 300 (trei sute) de arbori și ‘toaletarea’ altor 350 (trei sute cincizeci)! Am scris si pe litere ca sa nu existe dubii. Grupul a cerut să vorbească cu responsabilul lucrării, dar era în pauza de masă! Muncitorii au precizat că sunt de la ADP Sector 1. Trebuie ca Direcția de Mediu a PMB să intervină imediat pentru a verifica viabilitatea arborilor, Societatea abilitată cu astfel de verificări deținând toată aparatura necesară. Abia apoi vedem ce nu mai poate fi salvat și trebuie tăiat. Fiind parc monument istoric va trebui ca și Ministerul Culturii să-și dea avizul. Sperăm să oprim tăierile ‘după ureche’”, anunță Eco Civica.

Alexe spune că va trimite urgent în control Garda Forestieră.

„Nu ne mai putem permite să avem în fiecare domeniu, în fiecare sector de activitate oameni care nu-și fac treaba. Mă uitam astăzi la acest caz din București, cu tăiat din parcul Herăstrău. Acolo s-au apucat de-au tăiat fără aviz de la APM (Agenția pentru Protecția Mediului – n.r.), fără aviz de la Direcția Silvică, iar mâine dimineață (vineri – n.r.), cei de la Garda Forestieră vor face un control acolo, astfel încât toți cei care se fac vinovați vor plăti. Dacă este contravenție sau infracțiune, cu siguranță dosarul va ajunge în altă parte, iar după aceea vom trimte și Garda de Mediu, să vedem dacă Autoritatea Publică Locală și-a făcut treaba și și-a respectat reglementările de mediu în vigoare”, a anunțat ministrul interimar al Mediului, Costel Alexe.

„Nu mai putem tolera astfel de atitudini, astfel de practici și evident, nu pot accepta că în România problematica de mediu să fie tratată cu jumătăți de măsură”, a adaugat Costel Alexe.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Copyright © 2019 AT Video Creations