Connect with us

Actualitate

Ludovic Orban reacție dură privind tema majorării alocațiilor

Published

on

Reacţie dură a premierului după ce Senatul a respins ordonanța pentru majorarea etapizată a alocațiilor de stat pentru copii. Ludovic Orban susține că „iresponsabilitatea PSD depășește orice limită”, iar PNL este, citez, „categoric împotriva acestui populism grețos”. România, mai spune prim-ministrul, este singura țară care crește alocații și pensii în perioada crizei COVID-19. Senatul a respins ordonanţa guvernului de a majora alocaţiile doar cu 20% de la 1 septembrie. Dacă documentul va avea aceeaşi soartă şi în Camera Deputaţilor, Executivul va tebui să dubleze alocaţiile, nu să le majoreze treptat.
România, susține prim-ministrul, Ludovic Orban este singura țară care crește alocații și pensii în perioada crizei COVID-19.

„Nicio țară din Europa nu a avut capacitatea de a crește pensii, de a crește alocații și de a crește salarii. Suntem singura țară care creștem alocații și pensii, dar nu putem să o facem iresponsabil, astfel încât să ajungem în 2021 sau în 2022 să nu avem de unde să plătim aceste pensii și salarii. Toată lumea va suferi dacă se insistă în această aberație populistă”, a declarat premierul României.

Reactia lui Ludovic Orban vine dupa ce, cu 87 de voturi pentru, 29 împotriva oi 12 abţineri, senatorii au respins ordonanta de urgenza prin care guvernul instituia doar majorarea alocatiilor, nu dublarea acestora.

„Demonstrați ca va pasa și faceți un pas necesar pentru copiii țarii. Alocați fondurile necesare. Daca nu, plecați cu toți incompetenții de la Guvern. Nu mai mințiți, nu mai furați și veți avea bani pentru alocații și pentru pensii. PSD va vota pentru raportul de respingere a ordonanței”, a declarat Ion Rotaru, senator PSD.

Potrivit Ordonanței adoptate recent de Guvern, de la 1 august alocațiile au fost majorate cu 20%, iar banii vor fi primiţi în septembrie. Copiii cu vârsta cuprinsa între 2 oi 18 ani vor primi 185 de lei, iar cei de pâna la 2 ani sau cei de pâna la 18 ani, daca au dizabilităţi, vor primi 369 de lei. Urmatoarele creșteri vor fi facute de doua ori pe an: creșteri de 20% pe 1 ianuarie și 1 iulie anul viitor, şi majorări similare şi în 2022.

Legea prin care urmau sa fie marite alocațiile a fost promulgata pe 14 ianuarie de președintele Klaus Iohannis. Alocațiile trebuiau sa fie dublate de la 150 de lei la 300 de lei, respectiv de la 300 la 600 de lei pentru copiii cu dizabilitați începând cu 1 martie, dar Guvernul Orban a emis o OUG pentru a proroga termenul din cauza lipsei de bani.

Ordonanţa respinsă de Senat, va intra la votul Camerei Deputaţilor care are rol de for decizional. Dacă Majorarea va fi respinsă şi de deputaţi, atunci guvernul se poate vedea obligat să dubleze alocaţiile într-o singură tranşă.

Copyright © 2019 AT Video Creations