Connect with us

Actualitate

Ludovic Orban: Obiectivul nostru fundamental este digitalizarea ANAF

Published

on

Premierul Ludovic Orban, a declarat luni, în cadrul Adunării Membrilor Coaliţiei pentru Dezvoltarea României că obictivul fundamental al Guvernului este digitalizarea ANAF și că aplicaţia pentru cardul de sănătate trebuie regândită.

„ANAF nu are compartiment informatic de digitalizare. De digitalizarea ANAF se ocupă compartimentul din Ministerul Finanţelor, care întâi probabil trebuie să digitalizeze Ministerul Finanţelor. Nu o să aşteptăm înfiinţarea unui compartiment. Aici avem câteva obiective foarte clare în ceea ce priveşte digitalizarea ANAF. Am făcut paşi în această direcţie. E adevărat mici. Pe de altă parte, paşii mari nu poţi să-i faci în şase luni dintre care patru luni de criză. Aici au fost finanţări de la Banca Mondială pentru digitalizarea ANAF. Banii nu au fost folosiţi. Aici au fost obligaţi toţi oamenii de afaceri să-şi cumpere case de marcat cu transmitere a informaţiilor online şi ANAF, de trei ani de zile, nu şi-a cumpărat serverele pe care să se poată centraliza informaţia respectivă. (…) Şi-au luat scanerele în vamă din care nu a funcţionat niciodată niciun scaner din vamă. Au fost cumpărate pe post de mobilier pentru că niciodată cei care operau aceste scanere nu au avut niciun interes să funcţioneze. Obiectivul nostru fundamental este digitalizarea ANAF”, a declarat Orban, la Adunarea Membrilor Coaliţiei pentru Dezvoltarea României, potrivit Agerpres.

Premierul a precizat faptul că procesul de digitalizare este în curs de implementare și că OUG care a instituit obligativitatea pentru autorităţile şi instituţiile publice să comunice online cu cetăţenii nu se aplică numai în starea de urgenţă şi cea de alertă.

„Este o ordonanţă care, dacă nu va fi modificată de Parlament, generează această obligaţie perpetuă, obligaţia aferentă de a îşi achiziţiona sisteme fie de intranet, fie aplicaţii care să le permită în funcţie de tipul de servicii pe care îl derulează să poată să realizeze acest lucru online”, a adăugat premierul.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Copyright © 2019 AT Video Creations