Connect with us

Actualitate

Ludovic Orban este de părere că CCR trebuie reformată, deoarece ia decizii împotriva interesului național!

Published

on

Premierul Ludovic Orban acuză Curtea Constituțională de ”crimă împotriva sănătății publice” din cauza deciziei din luna mai de a declara neconstituțională Ordonanța privind starea de urgență.

”Ne-au lăsat timp de 22 de zile fără nicio posibilitate a proteja sănătatea publică a populației. Asta e o crimă împotriva sănătății publice și nimeni nu-i trage la răspundere, își imaginează că sunt deasupra legii și că niciunul dintre ei nu răspunde pentru deciziile pe care le ia”, a declarat premierul joi.

O altă decizie criticată a fost aceea în cazul dublării alocațiilor pentru copii. Guvernul a decis, printr-o Ordonanță de Urgență, majorarea etapizată a alocațiilor, până în 2022. Parlamentul a respins însă actul normativ, păstrând în vigoare măsura de dublare a acestora, inițiată de PSD. Guvernul a revenit cu o sesizare la CCR, însă a pierdut.

”PSD a profitat de un moment în care a obținut sprijinul unor parteneri care au vrut să câștige voturi și au trecut încă o dublare a alocației, după cea din 2019. Le-am spus că nu există resurse financiare pentru a susține așa ceva, haideți să o facem în cinci trepte, cu câte 20%, iar prima etapă am și făcut-o, a doua creștere va fi de la 1 ianuarie. Nu poti să generezi cheltuieli fără să ai venituri”, a spus Orban.

Premierul consideră că decizia CCR este de neînțeles, deoarece consideră că sursa de finanțare pentru dublarea alocațiilor este ”contul în care se varsă banii”. ”Nu poți să îți bați joc”, a concluzionat Orban, care consideră că CCR ”trebuie reformată, deoarece ia decizii împotriva interesului național”.

Copyright © 2019 AT Video Creations