Connect with us

Actualitate

Ludovic Orban: Astăzi se încheie starea de urgenţă, instituită prin decretul preşedintelui României.

Published

on

Astăzi este ultima zi de stare de urgență în România. După ridicarea stării de urgenţă, urmează să fie instituită starea de alertă, care va intra în vigoare la începutul săptămânii viitoare.

Conform actului normativ, în perioada stării de alertă, autoritățile pot impune carantina și izolarea, pot restrânge sau interzice circulația persoanelor și a vehiculelor și pot interzice organizarea de concerte, mitinguri sau procesiuni.

În starea de alertă pot fi deschise mall-urile mici și terasele, dacă autoritățile decid că situația este favorabilă, în funcție de evoluția numărului de cazuri de COVID-19. Cetățenii sunt obligați să poarte mască de protecție în spațiile publice închise, magazine și în transportul public în comun, iar sancțiunile ajung de la 500 de lei la 2.500 de lei.

Premierul Ludovic Orban: ”Astăzi se încheie starea de urgenţă, instituită prin decretul preşedintelui României.
Odată cu declararea stării de alertă, Comitetul Național pentru Situații de Urgență va institui toate măsurile necesare pentru a apăra viața și sănătatea românilor. Măsurile vor avea caracter de obligativitate și vor fi stabilite în baza Ordonanței 21, care reglementează situațiile de urgență, răspunsul autorităților la situațiile de urgență și stabilește și starea de alertă.
Cetățenilor români le transmit un mesaj foarte simplu: fiți responsabili, ca și până acum, respectați toate măsurile instituite de autorități, pentru că aceste măsuri nu au alt scop decât acela de a vă apăra sănătatea, de a vă apăra viața, de a vă feri de pericolul infectării cu COVID-19”.

Copyright © 2019 AT Video Creations