Connect with us

Actualitate

Locuințe cu chirii modice pentru tineret ocupate de angajații primăriei

Published

on

O anchetă în curs de desfășurare scoate la iveală faptul că mai multe persoane care câștigă peste 5.000 de lei pe lună închiriază cu numai 450 de lei apartamente pentru tineret de la Primăria Sectorului 1.

O parte dintre locuințele din centrul Capitalei, zona Piața Victoriei, sunt ocupate de diverși foști sau actuali funcționari publici, care profită de regulamentul care nu precizează nimic despre eliberarea locuințelor în momentul în care îți cresc veniturile.


Primăria Sectorului 1 a transmis că în apartamentele pentru tineret locuiesc, singuri sau împreună cu familiile, 58 de beneficiari. Potrivit Spotmedia, dintre cei 58, 16 persoane lucrează sau au lucrat mai la primăria de sector care le-a dat locuințele.

Unii dintre ai au salarii care le-ar permite să își închirieze o locuință de pe piața liberă. Dar rămân în locuințele pentru tineret, unde chiria lunară este cuprinsă între 435,9 lei și 444,2 lei pe lună, adică sub 100 de euro.

Un salariat de la Direcția de Taxe și Impozite a primit locuință socială în 2006, când câștiga 810 lei/ lună. În 2018, când i s-a prelungit contractul pentru locuința de tineret, ajunsese la un salariu net de 5.045 de lei. Un alt angajat a primit locuință socială în 2016, când încasa doar 1.040 de lei.

În 2019, când i s-a prelungit contractul, avea un venit net lunar de 5.331 de lei. Cele două persoane puteau să își închirieze un apartament de pe piața liberă. Dar au rămas în locuința pentru tineret fiind în mod evident mult mai avantajos.

Primăria Sectorului 1 a transmis că, la acest moment, Compartimentul Fond Imobiliar „are în curs de elaborare un proiect de hotărâre care are ca obiect modificarea criteriilor care stau la baza atribuirii locuințelor pentru tineri, proiect ce va fi supus dezbaterii publice”.

Recent, edilul Clotilde Armand a postat pe rețelele de socializare un un mesaj prin care informa că a trimis corpul de control să verifice modul în care s-au acordat locuințele pentru tineret.

Copyright © 2019 AT Video Creations