Connect with us

Actualitate

Liviu Dragnea face primul pas spre libertate. Penitenciarul Rahova i-a dat aviz pozitiv pentru eliberare

Published

on

214 Liviu Dragnea, rptv.ro

Fostul președinte al PSD Liviu Dragnea a primit aviz pozitiv pentru eliberare din partea conducerii Penitenciarului Rahova. Decizia finală va fi luată de instanță, pe data de 27 aprilie.

Liviu Dragnea a fost încarcerat pe 27 mai 2019, când a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casație și Justiție la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Fostul președinte PSD a avut mai multe conflicte cu cei din conducerea Penitenciarului Rahova, unde execută pedeapsa. Dragnea a intentat mai multe procese, în care a acuzat că nu este lăsat să muncească în atelierul auto al închisorii.

Conducerea penitenciarului i-a retras dreptul la muncă, după ce Dragnea a acordat un interviu online fostei sale consiliere Anca Alexandrescu. Administraţia Naţională a Penitenciarelor a susţinut atunci că nu a autorizat ca Dragnea să dea acel interviu, iar Penitenciarul Rahova l-a sancţionat pe fostul lider social-democrat cu ridicarea dreptului la muncă.

Copyright © 2019 AT Video Creations