Connect with us

Actualitate

Liderul trupei rock Cargo, Adi Bărar, a murit. Fusese confirmat cu COVID-19 și internat în stare gravă

Published

on

Chitaristul şi compozitorul Adi Bărar, fondator al trupei rock Cargo, a murit luni, potrivit unui anunţ făcut pe pagina de Facebook a grupului timişorean. Artistul avea 61 de ani.

,,Așa intens cum a trăit toată viața pe scenă, alături de public, înconjurat de gândurile voastre bune, așa a luptat pană azi!
Dumnezeu să te odihnească, Adi Bărar!
15.01.1960 – 08.03.2021.
<< Și de-o fi și eu să mor
Nu vreau să vă întristați!
Să cântați și să jucați, până în zori…
Și dacă din când în când
O să mă primiți în gând
VOI FI APROAPE DE VOI!>>”, este mesajul postat de colegii săi pe pagina de Facebook a trupei.

Pe 25 februarie, liderul şi fondatorul formaţiei Cargo a fost confirmat cu COVID-19. Artistul avea şi afecţiuni mai vechi şi a fost internat la secţia ATI a Spitalului Judeţean Timişoara.

Trupa Cargo a fost înfiinţată în Timişoara, în 1985, în formula: Adi Bărar (chitară), Carol Bleich (baterie), Tavi Iepan (chitară), Tibi Gajdo (bas), Dinel Tollea (clape) şi Nae Tarnotzi (voce). După mai multe schimbări de componenţă, Leo Iorga a fost cooptat ca solist. El a făcut parte din trupă până în 1989, an în care Ovidiu Ioncu, poreclit ,,Kempes“, a câştigat concursul organizat pentru postul de solist.

În 2015, membrii trupei Cargo au primit Ordinul Cultural în Grad de Cavaler de la preşedintele Klaus Iohannis pentru contribuţia deosebită la promovarea muzicii rock în România şi îmbogăţirea patrimoniului acestui gen muzical. Ei au devenit cetăţeni de onoare ai oraşului Timişoara.

Din grup mai fac parte Adrian „Baciu” Igrişan (voce / chitară), Tavi Pilan (tobe), Ionuţ Cârjă (clape) şi Alin Achim (bas).

Foto: facebook.com / Cargo

Copyright © 2019 AT Video Creations