Connect with us

Actualitate

Libertatea: Primăria sectorului 3 plătește 250.000 de euro părinților primarului Robert Negoiță

Published

on

O investigație a publicației Libertatea arată că o companie publică a sectorului 3 plătește unei firme deținute, prin alte societăți, de Ilie și Lidia Negoiță, părinții edilului Robert Negoiță, suma de 250.000 de euro. Banii reprezintă chiria pe 10 ani pentru un drum privat, care permite accesul la stația publică de sortare a deșeurilor de la Cățelu, amenajată de Primăria Sectorului 3.

Libertatea scrie că, în 14 octombrie 2019, firma privată „Edificia Star Construct SRL” și compania „Societatea SD3 Salubritate și Deszăpezire SRL” au încheiat un contract de închiriere pentru o suprafață de 2.390 de metri pătrați. Suprafața închiriată de către stat e parte a unui teren privat, aflat la ieșirea din București, în zona Pallady.

Firma ,,Edificia Star Construct SRL” e deținută de familia Negoiță și are ca acționari alte două firme unde proprietari sunt rudele primarului. Compania publică aparție Consiliului Local sector 3 și administrează inclusiv stația de sortare care se află la 100 de metri de gospodăriile din comuna Cățelu.

Contractul are ca obiect închirierea terenului menționat pentru a fi folosit ca drum de acces spre stația de sortare a gunoaielor. Costul contractului este de 4 lei / mp lunar, ceea ce duce la o sumă anuală de aproximativ 25.000 de euro. În investigație se mai arată că durata inițială a contractului a fost de 12 luni, însă a fost prelungită pentru 10 ani.

Conform datelor de la termene.ro, prezentate de Libertatea, acționarii firmei Edificia Star Construct SRL sunt:
– Bloom Project Development SRL – 39%
– Value Investor Expert SRL – 36%
– Jacob Gardens SRL – 23%

Prima companie menționată îi are acționari pe Lidia și Ilie Negoiță, părinții primarului sectorului 3. Restul de deținut de companii cu numele RIN, care sunt acționare și la Bloom. În proprietățile înșirate în cascadă, toate companiile cu numele RIN îi au ca acționari majoritari pe părinții și sora lui Robert Negoiță, mai scrie Libertatea.

Foto: Libertatea

Citește ancheta integrală AICI


Copyright © 2019 AT Video Creations