Connect with us

Actualitate

La ora 12:00, miniştrii Cîmpeanu şi Voiculescu prezintă regulile în baza cărora se redeschid şcolile. Cum arată forma finală a ordinului comun

Published

on

Ministerele Educaţiei şi Sănătăţii au modificat documentul prezentat joi, prin care erau stabilite regulile şi măsurile pentru redeschiderea şcolilor pe 8 februarie.

,,CJSU/CMBSU emite hotărârea privind scenariul de funcţionare pentru fiecare unitate de învăţământ pentru reluarea cursurilor după vacanțele școlare sau ori de câte ori este nevoie” este una dintre schimbările din varianta finală a ordinului comun. În prima variantă Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă putea emite hotărârea pentru scenariile de funcţionare a şcolilor doar după vacanţele şcolare.

În cazul universităţilor, scenariile de funcţionare vor fi stabilite de conducerile instituţiilor de învăţământ, cu consultarea Senatului universitar. Iniţial, ordinul comun prevedea ca decizia să fie luată direct de Senat.

Profesorii aflaţi în grupa de risc pot prezenta un certificat medical emis fie de medicul curant, fie de cel de medicina muncii. În prima variantă a ordinului de ministru, doar a doua opţiune era valabilă.

Citiţi articolul integral şi descarcă documentul de pe roeducatia.ro

Copyright © 2019 AT Video Creations