Klaus Iohannis, vizită la Kiev împreună cu Macron, Scholz şi Draghi

  O reuniune importantă va avea loc joi în capitala Ucrainei, la care vor participa preşedintele francez Emmanuel Macron, cancelarul german Olaf Scholz şi premierul italian Mario Draghi. Oficialii se vor întâlni cu Volodimir Zelenski.

  Cei trei lideri europeni au călătorit împreună la bordul unui tren special, relatează media italiene şi germane, citate de AFP şi Reuters.

  Rptv-Klaus Iohannis, vizită la Kiev împreună cu Macron, Scholz şi Draghi
  Rptv-Klaus Iohannis, vizită la Kiev împreună cu Macron, Scholz şi Draghi

  Macron, Scholz și Draghi au ajuns la Kiev și fost preluați deja de serviciile de securitate din gara centrală. Liderul de la Kiev îi va duce la Irpin.

  La această întâlnire participă şi preşedintele Klaus Iohannis. Şeful statului român a ajuns la Kiev și s-a alăturat delegației, după ce a parcurs un alt traseu. Primele etape ale programului au fost ţinute secrete din motive de securitate.

  Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski urmează să-i primească pe liderii europeni în cursul dimineţii, la Palatul Maryinsky, sediul Preşedinţiei, pentru discuţii considerate cruciale înainte de Summitul european din 23 şi 24 iunie.

  În jurul prânzului este programată o conferinţă de presă, urmată de un „prânz privat”.

  Preşedintele francez ar urma să facă o plimbare pe străzile din Kiev, apoi să se întâlnească cu jandarmii francezi care participă la investigaţiile ucrainene privind crimele de război.   

  Plecarea delegaţiei este programată pentru seară, pe o rută similară, preşedintele francez fiind aşteptat la Paris vineri, în a doua parte a zilei.

  Sursa foto: Președinția României / Twitter

  Articole Similare

  spot_img

  LASĂ UN RĂSPUNS

  TE RUGĂM INTRODU COMENTARIUL AICI
  TE RUGĂM INTRODU NUMELE TĂU AICI