Connect with us

Actualitate

Klaus Iohannis, mesaj pentru alegătorii de peste Prut: Felicitări! România va fi alături de R. Moldova în susținerea parcursului european!

Published

on

127 big_original_primire_maia_sandu_20_aprilie_2021_09 rptv.ro

Președintele Klaus Iohannis a transmis luni un mesaj după alegerile din Republica Moldova. Șeful statului îi felicită pe moldoveni pentru vot și pentru „opțiunea clară” pentru integrarea europeană. Iohannis a afirmat, într-o postare pe Twitter, că România va fi alături de R. Moldova în susținerea reformelor din această țară.

” Felicitări cetățenilor R. Moldova pentru spiritul civic și opțiunea clară pentru reforme, stat de drept și integrare europeană! Felicitări Maia Sandu pentru curaj, perseverență și viziune! România va fi alături de R. Moldova în susținerea reformelor și parcursului european! „, a transmis președintele Klaus Iohannis.

Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS), fondat de preşedintele Maia Sandu, principala formațiune proeuropeană din Republica Moldova, a câştigat categoric alegerile parlamentare de duminică 11 iulie. În urma numărării voturilor din 2.141 din totalul celor 2.150 de secţii de votare, PAS a înregistrat un procent de 52,53% din voturi. Principala formaţiune politică de stânga, Blocul Electoral al Comuniştilor şi Socialiştilor (BECS), a fost votată de doar 27,36% din electorat, iar Partidul Politic „Şor” (PPŞ) a beneficiat de susţinerea a 5,78% dintre alegători. Acesta a fost urmat de Blocul Electoral „Renato Usatîi”, cu 4,11% din voturile alegătorilor.

Foto: presidency.ro

Copyright © 2019 AT Video Creations