Connect with us

Actualitate

Kelemen Hunor, mesaj pentru USR PLUS: Nu poți cere schimbarea premierului. Nu se poate arunca țara în criză după 4 luni de guvernare

Published

on

154 Kelemen Hunor, Florin Citu, Guvernul Romaniei 2 - rptv.ro

Viceprim-ministrul Kelemen Hunor a transmis USR PLUS că nu există motive pentru înlocuirea prim-ministrului Florin Cîțu. Președintele UDMR a precizat, într-o intervenție la Digi FM, că au existat consultări și că a discutat cu premierul înainte de anunțul înlocuirii lui Vlad Voiculescu.

,,Sunt convins că și ei dacă se gândesc într-o astfel de logică de a menține această cerere, o să își dea seama că s-au cam pripit. Nu este cazul, nu este momentul să insiste pe această solicitare. Nu se poate accepta. Asta înseamnă că suntem întorși în Parlament, înseamnă că se poartă discuții, înseamnă că mesajul nostru către cetățenii noștri, către partenerii noștri, este că în România nu este o clasă politică matură și, din patru în patru luni, din jumătate în jumătate de an, dacă cineva se supără schimbăm premierul, schimbăm configurația. Nu se poate.” a declarat liderul UDMR, la Digi FM.

Kelemen Hunor a dezvăluit că Florin Cîțu a organizat ședințe de guvern de fiecare dată când fostul ministru al Sănătății a cerut și a precizat că a discutat cu premierul înainte ca acesta să ia decizia de a-l demite pe Vlad Voiculescu.

,,Nu este adevărat că nu a fost o consultare. A fost o consultare. Cât de lungă a fost, când s-a făcut, e o altă discuție. Dar a existat. Chiar și cu mine s-a consultat premierul înainte să decidă. Deci, nu se pune problema. Nici dacă ar fi vorba despre un ministru UDMR nu aș spune că trebuie să plece premierul, dacă pleacă un ministru, în care premierul nu are încredere. E vorba de încredere. Lucrurile s-au adunat. A avut o răbdare uriașă. Florin Cîțu a făcut ședințe de guvern pentru ministerul Sănătății de câte ori a vrut ministrul Voiculescu. Cu toții am susținut acest lucru, pentru că era vorba despre sănătate. Și dimineață, și seară, și luni, și duminică, și sâmbătă, și online, și fizic. Nu conta. Deci nu se poate reproșa că nu a încercat Coaliția, că nu a încercat premierul. Ori suntem de acord că avem un set de valori comune, așezat într-un program de guvernare asumat de coaliție și atunci mergem înainte, ori chiar nu suntem încă pregătiți să guvernăm țara. Punct.”, a mai declarat viceprim-ministrul Kelemen Hunor.

Foto: Guvernul României

Copyright © 2019 AT Video Creations