Connect with us

Actualitate

Judecătorii CCR , în vacanță

Published

on

Curtea Constituțională a stabilit ca termen de judecată data de 29 ianuarie 2020 pentru sesizările făcute de PSD cu privire la asumarea răspunderii Guvernului pe modificarea legilor justiției și a OUG 51 privind transporturile.

Potrivit anunțului făcut de CCR, instituția dezbate pe 29 ianuarie 2020 sesizarea PSD referitoare la proiectul de lege privind unele măsuri pentru asigurarea bunei funcționalități a instanțelor de judecată și parchetelor de pe lângă acestea. Tot pe 29 ianuarie 2020, CCR va dezbate și sesizarea PSD referitoare la proiectul de lege pentru modificarea și completarea unor acte normative în domeniul transportului de persoane.

PSD a sesizat, luni, neconstituționalitatea adoptării legii pentru modificarea și completarea unor acte normative în domeniul transportului de persoane prin angajarea răspunderii Guvernului.

Proiectul propune eliminarea transportului rutier județean de călători din sfera serviciilor publice, situație în care acesta se va desfășura în regim comercial, cu respectarea Ordonanței Guvernului 27/2011 privind transporturile rutiere.

Premierul Ludovic Orban a declarat, duminică, referitor la decizia PSD de a ataca la CCR două dintre legile pe care Guvernul și-a asumat răspunderea, că este ”o decizie foarte proastă”. ”Foarte mulți copii nu mai pot să se ducă la școală”, a spus premierul.

Orban a precizat că ”atacarea la CCR nu face altceva decât să perpetueze situația de fapt și să întârzie ca serviciul de transport județean să redevină serviciu public”.

”Asta nu e o acțiune social-democrată, este o acțiune care lovește în plin familii cu nivele de venituri mai scăzute. Se restrânge grav accesul fiecărui copil la serviciile de educație oferite de statul român”, a mai spus premierul.

Copyright © 2019 AT Video Creations