Connect with us

Actualitate

Jandarmeria a identificat 188 de protestatari care au încălcat legea. Poliția a aplicat 222 de amenzi, în valoare totală de 200 de mii de lei. 12 jandarmi au fost răniți. Prefectul Capitalei: Nu vom renunța la restricții, ne protejează

Published

on

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, le-a mulțumit jandarmilor pentru modul în care au acționat în timpul protestului de luni, din București. Vreau să le transmit celor agresivi să nu mai confunde calmul cu lipsa de fermitate. (…) Aproape toți locuitorii Capitalei respectă regulile. Aceste măsuri sunt menite să ne protejeze și nu vom renunța la ele.” a declarat prefectul.

Am avut două proteste, în Piața Victoriei și Piața Universității, care la un moment dat și-au pierdut caracterul pașnic. La un moment dat, trei persoane din grup au schimbat direcția de mers. Câțiva jandarmi au vrut să-i legitimeze, moment în care aceștia au devenit violenți. Când au fost imobilizați, o mare parte a grupului de manifestanți care erau așezați pe carosabil au adresat injurii și au folosit pietre. Ulterior am identificat aceste persoane și am luat măsurile legale. Am identificat 188 de persoane. 12 dintre colegii mei au fost răniți, 3 dintre ei au ajuns la UPU Floreasca. (…) Au fost aplicate 222 de sancțiuni în valoare de peste 200.000 de lei. Opt dintre sancțiuni, aplicate organizatorilor.”, a transmis și directorul general al Jandarmeriei Municipiului București, Ionel-Cătălin Stegăroiu.

Copyright © 2019 AT Video Creations