Connect with us

Actualitate

Italia, înroșită de virus

Published

on

De la miezul nopții, Italia a fost pusă în carantină, devenind zonă protejată, a declarat premierul Giuseppe Conte. Nimeni nu va mai intra și nu va mai ieși din Italia fără o justificare clară. Toate măsurile care se aplicau până acum doar în zonele roșii, vor fi aplicate la nivelul întregii țări, potrivit La Stampa, AFP și Reuters.

Oamenii se vor putea mișca doar în condiții de strictă necesitate, școlile și universitățile vor fi închise până în aprilie, campionatul de fotbal va fi suspendat, iar barurile și restaurantele vor fi închise la 6 seara.

Rămâi acasă. Acum este momentul responsabilității”, a declarat premierul Conte.

Competițiile sportive au fost deja anulate. Vor fi interzise nunțile, înmormântările și orice manifestări cu multe persoane.

„Toți trebuie să renunțe la ceva pentru a proteja sănătatea cetățenilor. Astăzi este momentul responsabilității. Nu putem lăsa garda jos ”. Textul decretului – al unui singur articol, care va intra în Monitorul Oficial în această seară, și în vigoare de mâine – extinde măsurile lansate ieri întreaga peninsulă.

„Numerele ne spun că avem o creștere importantă a infecțiilor, a persoanelor spitalizate în terapie intensivă și subintensivă și, din păcate, și a persoanelor decedate. De aceea, obiceiurile noastre trebuie schimbate. Trebuie să fie schimbate acum. Am decis imediat să iau măsuri și mai stricte, mai puternice”, a spus Conte. „Sunt pe cale să semnez o măsură pe care o putem rezuma ca „rămân acasă ”. Nu va mai exista o zonă roșie pe peninsulă. Italia va fi o zonă protejată”.

Anunțul vine în condițiile în care Italia a raportat aproape 1.800 de cazuri și 97 de morți în doar 24 de ore.

Numărul total al deceselor a depășit 460, iar cel al îmbolnăvirilor, 9.100, de la izbucnirea epidemiei în Italia.

Copyright © 2019 AT Video Creations