Connect with us

Actualitate

Italia a relaxat izolarea

Published

on

Autoritățile italiene consideră că vârful epidemiei a fost atins, după ce ultimele bilanțuri arată o scădere a cazurilor de infectare. Ministerul de Interne italian a emis o circulară care permite părinților să scoată copiii la plimbări scurte în jurul locuinței, precum și activitățile sportive. Menită să relaxeze ușor restricțiile dure de până acum din Italia, circulara a fost criticată de guvernatorii din Lombardia și Campania, care au descris-o drept un act iresponsabil, scrie repubblica.it.

Autoritățile italiene iau în discuție prelungirea carantinei până la începutul lunii mai, întrucât în peninsulă nu este vorba doar despre un singur focar de infectare.

Cu toate acestea, copiii pot ieși însoțiți de un părinte, pentru scurte plimbări în jurul locuinței. Părintele poate însoți mai mulți copii, dacă sunt din aceeași familie, se arată în documentul Ministerului de Interne, care a fost transmis către prefecți și publicat pe site-ul instituției.

Ministerul de Interne a răspuns astfel numeroaselor apeluri pentru a li se permite copiilor să iasă din case, chiar și cu limitări.

Sunt permise și plimbările scurte în jurul locuinței pentru persoanele în vârstă și persoanele cu dizabilități. Decizia în acest sens a fost luată având în vedere “motive de necesitate sau de sănătate”.

În continuare sunt interzise activitățile recreative în aer liber în parcuri, zone de joacă și grădinile publice.

Circulara a provocat reacții dure în Lombardia și Campania, unde guvernatorii au acuzat guvernul de iresponsabilitate.

Potrivit acestora, circulara ar putea fi înțeleasă ca un semnal de reducere a măsurilor de izolare luate până acum, deși oamenii ar trebui să stea în casă pentru alte câteva săptămâni.

În Italia sunt peste 105.000 cazuri de infectare, iar ultimul bilanț indica 812 decese.

Copyright © 2019 AT Video Creations